Pumpkin preamp - ordered by Steen , official making thread - Page 6 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th October 2007, 04:55 AM   #51
lykkedk is offline lykkedk  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Denmark, Fredericia
Send a message via MSN to lykkedk
Hi ...

ZenMod, when you tell to place voltmeter, at outerpin of C4 / C5, you mean at the point, where R13 meets C4(-out) , and where R18 meets C5 (+out) right ? - seem's a little hard to understand 100% (at least for me ). Well my pumpkin have been playing for several week now., but i will recheck the adjustment's when i somehow in future get chance to put it in box

C4 / C5 is the 10uF outputcap's you're meaning in the assembly-instruction's right ???

Jesper.
__________________
/// got to catch up again ///
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 08:19 AM   #52
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Quote:
Originally posted by lykkedk
Hi ...

ZenMod, when you tell to place voltmeter, at outerpin of C4 / C5, you mean at the point, where R13 meets C4(-out) , and where R18 meets C5 (+out) right ? - seem's a little hard to understand 100% (at least for me ). Well my pumpkin have been playing for several week now., but i will recheck the adjustment's when i somehow in future get chance to put it in box

C4 / C5 is the 10uF outputcap's you're meaning in the assembly-instruction's right ???

Jesper.
let me see ........

C4 and C5 from Pumpkin schematics ;
outer pins - physically outer on pcb , far left and far right side ......

I'm clearer now?

__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 02:06 PM   #53
lykkedk is offline lykkedk  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Denmark, Fredericia
Send a message via MSN to lykkedk
Quote:
C4 and C5 from Pumpkin schematics ;
outer pins - physically outer on pcb , far left and far right side ......
Yes Yes I know, i thought it over today, and see what you mean, regarding the placement of the output cap's...

I have attached a schematic, with 3 grey spots on, pointing on the meassuring point's, are they located the right places on schm. ???

Jesper.
__________________
/// got to catch up again ///
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 02:57 PM   #54
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Quote:
Originally posted by lykkedk


Yes Yes I know, i thought it over today, and see what you mean, regarding the placement of the output cap's...

I have attached a schematic, with 3 grey spots on, pointing on the meassuring point's, are they located the right places on schm. ???

Jesper.

grey spots are on spot
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 03:15 PM   #55
lykkedk is offline lykkedk  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Denmark, Fredericia
Send a message via MSN to lykkedk
Good ZenMod.... Then things will work for dummies (ahh like me ???) too !!!

Btw... I use a 10k stereo alps pot on input, you somewhere in the past mentioned something about what's fit your'e source best... Well i donno what impedance my DDDAC / PearlPhono have, so do you have any good suggestion, for an allround pot... meaning values both for stereo + eventually an balanced one. Maybee this could interest someone else too ... Anyway, keep up good work ...

Damn... i haven't got much time listning to dreky... and finishing up thing's - Right now i am designing an inputselector, with 3 unbal RCA input's + 1 balanced input + balanced/unbalanced switch for output, for futureproof - all along with a switch, where you can switch between two toslink input's... All that must go into dreky too.

I was inspired to make this myself, looking at twistedpears darwin-input-selector btw:.. But this is way O.T. sry for that.

Jesper.
__________________
/// got to catch up again ///
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 03:35 PM   #56
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Default Revised CookBook for Lykkkkkkkk & others

WiFi in strike .........
sending this from dialup ............

Lykkkkkkkkkkk .... later tonight....
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 09:13 PM   #57
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Quote:
Originally posted by lykkedk
Good ZenMod.... Then things will work for dummies (ahh like me ???) too !!!

Btw... I use a 10k stereo alps pot on input, you somewhere in the past mentioned something about what's fit your'e source best... Well i donno what impedance my DDDAC / PearlPhono have, so do you have any good suggestion, for an allround pot... meaning values both for stereo + eventually an balanced one. Maybee this could interest someone else too ... Anyway, keep up good work ...
well - did you saw AR2's solution - two Black Widows (AKA Blue Velvets ) , each stereo 50K pot ?
one per channel, so you have in same time balance too ....
that variant is both marked as good and also as bad , depending which personal preference is in question.....
anyway - 4 channel ALPS aren't so expensive - I think somewhere in range of 40 Euro ............... look HERE ..... that's my friend from Geek toob forum ......

I presume that you don't want Magura San to make eeeny weeeny attenuator for you , except if you have spare room just for them

in any case - it's better to use as low attenuator value as you can, considering output impedances of your sources ; if sources are happy with 10K pot - then use 10K pot ; anyway Pumpkin is made with input impedance in that range ( remember value of resistors in both J310's gates )

Quote:
Damn... i haven't got much time listning to dreky... and finishing up thing's - Right now i am designing an inputselector, with 3 unbal RCA input's + 1 balanced input + balanced/unbalanced switch for output, for futureproof - all along with a switch, where you can switch between two toslink input's... All that must go into dreky too.

I was inspired to make this myself, looking at twistedpears darwin-input-selector btw:.. But this is way O.T. sry for that.

Jesper.

my advice , and you know that I'm always willing for at least one is - use 4 channel volume pot , use only XLR connectors on input and also on output , use mini relays for input selector ( one double Takamisawa per channel input , so - when rely is not in use , both signal rails are grounded .

then - if you need to use nonbalanced source, just short gnd and minus leg ditto in cable XLR of that source

clear enough ?
I'm not sure ........ sometimes is hard to force my Engrish to follow what I want
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 11:17 PM   #58
diyAudio Member
 
mpmarino's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Crunchville, where I don't fit in.
Quote:
clear enough ?
yeah, I think so... Your Engrish is better than you think

Ya know... I've been toying with the idea of building a separate input select/attenuator module with remote volume. Sort of what someone might build as a passive 'pre amp'( I always wondered how you could have a passive preamp?) Fully balanced input to output using whatever good components I have in the drawer. This would simply go between the sources and the pre. The actual pre would just be a box with 1 in and 1 out. Nice n' easy.


Why? you ask?
Maybe you didn't ask why- but I'll tell you anyway. Whenever I build a preamp circuit I'm finding that the most difficult part is the in selector and the attenuator - partswise. Also, it's hard to compare circuits because I never end up with the same type of attenuator. In doing this I would never have to scrape for an attenuator or input selector again - just keep using the same one.

Whadya think?
__________________
Crazy Yankee.
  Reply With Quote
Old 30th October 2007, 04:07 AM   #59
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Quote:
Originally posted by mpmarino


..................
Ya know... I've been toying with the idea of building a separate input select/attenuator module with remote volume..................

Whadya think?


"....cunning plan......"



( Babelfish 2SJ74 are matched and packed ; post office tomorrow ....today........ now is 05:27 local time )
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 30th October 2007, 09:30 AM   #60
lykkedk is offline lykkedk  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Denmark, Fredericia
Send a message via MSN to lykkedk
Quote:
clear enough ?
Yep... allmost

Quote:
in any case - it's better to use as low attenuator value as you can, considering output impedances of your sources ; if sources are happy with 10K pot - then use 10K pot ; anyway Pumpkin is made with input impedance in that range ( remember value of resistors in both J310's gates )
Are you telling me, that 5k is better suit's than a 10k one, if i got the choice ?

Quote:
when rely is not in use , both signal rails are grounded .
Just soo, that any unused 'source' are grounded, when not in use ?

NICE answers ZenMod...

Jesper.
__________________
/// got to catch up again ///
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:01 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2