F5 power amplifier - Page 869 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th August 2010, 10:46 PM   #8681
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Send a message via MSN to chchyong89
oh, it's my 240 dead, by the way, my P2 pot, no matter how i tune it, it still remain at 1.0XXk ohm... any ideas?
__________________
~.~
  Reply With Quote
Old 18th August 2010, 10:58 PM   #8682
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Send a message via MSN to chchyong89
figure out again, is ztx450 dead.. =__=
__________________
~.~
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 04:47 PM   #8683
diyAudio Member
 
LucasAdamson's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Using Peter Daniels boards, First Watt Schematic & CViller's One Channel Only BOM, I have some issues:

1. Schematic says that R21 & R22 are 10K. CViller's BOM says they're 22K. I bought 22K now. Anybody know why the change?

2. These boards are small. No problem. What is a bit scary, however, is the traces come to within a hair of each other at some solder points. Has anybody had any short circuits as a result of this?

3. What's R35 from the BOM? It's 33K, but not on the board or schematic?

Many thanks
Lucas
__________________
Lucas
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 05:15 PM   #8684
labjr is offline labjr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: MA
Quote:
Originally Posted by LucasAdamson View Post
Using Peter Daniels boards, First Watt Schematic & CViller's One Channel Only BOM, I have some issues:

1. Schematic says that R21 & R22 are 10K. CViller's BOM says they're 22K. I bought 22K now. Anybody know why the change?

2. These boards are small. No problem. What is a bit scary, however, is the traces come to within a hair of each other at some solder points. Has anybody had any short circuits as a result of this?

3. What's R35 from the BOM? It's 33K, but not on the board or schematic?

Many thanks
Lucas

1. I think somewhere in this thread, Nelson commented that the 22K sounded marginally better.

2 Peter's boards do seem pretty dense. I have Cvillers boards so I haven't tried them. I guess they work.

3. R35 goes in series with the LED.
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 05:36 PM   #8685
diyAudio Member
 
LucasAdamson's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by labjr View Post
1. I think somewhere in this thread, Nelson commented that the 22K sounded marginally better.

2 Peter's boards do seem pretty dense. I have Cvillers boards so I haven't tried them. I guess they work.

3. R35 goes in series with the LED.
You're a diamond. Thanks
__________________
Lucas
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 06:08 PM   #8686
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
I appreciate these questions are a little tedious, but please bare with me.

I've been re-checking all of my connections and I cant see where the hum problem may be. I know this isn't safe, but I decided to quickly remove the safety earth lead from the IEC mains inlet (now reconnected) to see if it made any difference, and it didn't. Can you still have a hum loop with the safety earth removed?
__________________
Richard
My photostream: http://www.flickr.com/photos/59839778@N04/
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 06:34 PM   #8687
Tea-Bag is offline Tea-Bag  United States
not politcally affiliated
diyAudio Member
 
Tea-Bag's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Kennebunk
Blog Entries: 7
Quote:
Originally Posted by Tripmaster View Post
I appreciate these questions are a little tedious, but please bare with me.

I've been re-checking all of my connections and I cant see where the hum problem may be. I know this isn't safe, but I decided to quickly remove the safety earth lead from the IEC mains inlet (now reconnected) to see if it made any difference, and it didn't. Can you still have a hum loop with the safety earth removed?
Have you tried moving the tranny further away from the outputs?
I've had a Silchar tranny in an F5 that was noisy no matter where I put it.
The little Plitron's work well here.
__________________
Last 2014 Salas GB, Shipped|F5TC Boards and power supplies available PM| Hot-Rod DCB1 boards and kits available PM
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 06:40 PM   #8688
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: midwest
Quote:
Originally Posted by Tripmaster View Post
I appreciate these questions are a little tedious, but please bare with me.

I've been re-checking all of my connections and I cant see where the hum problem may be. I know this isn't safe, but I decided to quickly remove the safety earth lead from the IEC mains inlet (now reconnected) to see if it made any difference, and it didn't. Can you still have a hum loop with the safety earth removed?
Mine isnt hooked up yet, (grounds) power cords just temporarly clipped on. Silent as can be, it is virtually impossible tell if it is on.

Russellc
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 06:41 PM   #8689
EUVL is offline EUVL  Europe
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Default Input JFET Variants

This article explains why you might want to degenerate the 2SJ74 to make it truly complementary with the 2SK170.


Patrick

PS You can open and read the pdf, but not extract and not print.
... I make my living on memory chips, so I don't support paper copies.


.
Attached Files
File Type: pdf Input JFET Variants.pdf (33.9 KB, 956 views)
  Reply With Quote
Old 19th August 2010, 06:41 PM   #8690
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: midwest
Quote:
Originally Posted by LucasAdamson View Post
Using Peter Daniels boards, First Watt Schematic & CViller's One Channel Only BOM, I have some issues:

1. Schematic says that R21 & R22 are 10K. CViller's BOM says they're 22K. I bought 22K now. Anybody know why the change?

2. These boards are small. No problem. What is a bit scary, however, is the traces come to within a hair of each other at some solder points. Has anybody had any short circuits as a result of this?

3. What's R35 from the BOM? It's 33K, but not on the board or schematic?

Many thanks
Lucas
As far as the Daniels boards, Ive built 2 sets of them, shorts not a problem.

Russellc
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford Fosgate Power 20001 bd amplifier power rating?? pachoorion Car Audio 8 8th May 2011 11:49 PM
Power transformers versus amplifier output power..what is your option? destroyer X Solid State 38 9th May 2009 06:23 PM
McIntosh Power Amplifier Power Guard johnnyrt Solid State 2 23rd August 2007 11:22 PM
Output power for a power amplifier Progg70 Solid State 33 10th September 2006 09:44 AM
Amplifier 3000 Wats Rms Power + Smps Higcht Power Bestiality MARAVILLASAUDIO Class D 1 5th November 2004 05:06 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:57 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2