Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

CL-60 - How hot should they run with A30???
CL-60 - How hot should they run with A30???
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th April 2007, 02:31 AM   #1
batee is offline batee  United States
diyAudio Member
 
batee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rolla, MO
Default CL-60 - How hot should they run with A30???

I have an A30 with 24V rails. Transformer is 400VA, 20V + 20V. Input is 120VAC. One CL-60 in series with each of the primary coils. Two bridges - std 35A. Caps are 68mF -> .235Ohm -> 68mF on each rail. This one PS powers two channels of A30 in standard configuration.

Both CL-60s are running at like 300 degrees F after a few minutes of running (measured with my Fluke IR thermometer). This seems excessive. I see no practical way to sink them. They are in physical contact with one another.

Is this normal? Should I parallel more of these things?

Thanks,

Bryan
  Reply With Quote
Old 24th April 2007, 03:22 AM   #2
RoboMan is offline RoboMan  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
Default Re: CL-60 - How hot should they run with A30???

They are designed to work under high temperature. At higher temperature they present lower resistance. Don't chill them. Parallel is not necessary provided they are not scorched.
  Reply With Quote
Old 24th April 2007, 04:35 PM   #3
HeadSh0T is offline HeadSh0T  Canada
diyAudio Member
 
HeadSh0T's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Toronto, Canada
This is normal. I haven't measured mine in a while, but I know they're at least 100 degrees C. (VERY HOT)!

  Reply With Quote
Old 24th April 2007, 05:01 PM   #4
Babowana is offline Babowana  South Korea
Formerly "jh6you". R.I.P.
 
Babowana's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
I'm lucky in this 220V wall power area with respect that steady-state temp.


  Reply With Quote
Old 24th April 2007, 05:45 PM   #5
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Hi Batee,
what voltage is dropping across each Thermistor?

If it's significant, then consider a relay bypass once the transformer has settled to operational current.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 26th April 2007, 05:24 AM   #6
batee is offline batee  United States
diyAudio Member
 
batee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rolla, MO
Can't measure the voltage drop - everything's covered in heatshrink tubing. However based on some of the posts here, I felt safe leaving it running for several hours, and it's working just fine. I can't believe they're designed to run at that temp, but it's working and that's good enough for me.

Thanks!

Bryan
  Reply With Quote

Reply


CL-60 - How hot should they run with A30???Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:54 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 17.65%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki