problem with my gainclone - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Parts

Parts Where to get, and how to make the best bits. PCB's, caps, transformers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th November 2002, 02:20 AM   #1
diyAudio Member
 
JAZZ2250's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Seoul. Korea
Default problem with my gainclone

Hi, guys.

I recently have finished a gainclone with LM3875 and really like the quality. One small problem with the amp is that it makes POP sounds when I turn off the lights (lamps) in my house. I believe it could be easily removed by adding some electronic components (maybe a cap) at power supply unit. I would not want to make a complete line filtering circuit. The simpler, the better. Could anybody give me a hint, please?

Thanks.
  Reply With Quote
Old 11th November 2002, 01:59 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Earth
Buy X2 caps 0.1 uf install them across live and neutral,neutral and ground and live and ground. Also install varistor similar to the caps. After that install a common mode filter
schematic found better in this web site
http://www.geocities.com/jonrisch/
  Reply With Quote
Old 11th November 2002, 06:10 PM   #3
diyAudio Member
 
JAZZ2250's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Seoul. Korea
Default EMI filter

Thanks for reply. I already have an EMI filter like the following. Doesn't it help minimizing spikes from the AC line? If I'm remembering correctly, there might be a very simple (and effective) way to remove such spikes in AC line. Am I thinking wrong?
Attached Images
File Type: jpg image1.jpg (17.5 KB, 156 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious gainclone problem firefly Chip Amps 11 15th May 2008 07:27 PM
My Gainclone Problem dome406 Chip Amps 6 8th September 2005 06:28 PM
problem with my gainclone! taloyd Chip Amps 2 27th May 2004 12:06 PM
problem with gainclone cowanrg Chip Amps 6 25th August 2003 06:14 AM
Problem with Gainclone. Shoog Chip Amps 6 8th July 2003 10:35 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2