diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Parts (http://www.diyaudio.com/forums/parts/)
-   -   problem with my gainclone (http://www.diyaudio.com/forums/parts/7497-problem-my-gainclone.html)

JAZZ2250 11th November 2002 02:20 AM

problem with my gainclone
 
Hi, guys.

I recently have finished a gainclone with LM3875 and really like the quality. One small problem with the amp is that it makes POP sounds when I turn off the lights (lamps) in my house. I believe it could be easily removed by adding some electronic components (maybe a cap) at power supply unit. I would not want to make a complete line filtering circuit. The simpler, the better. Could anybody give me a hint, please?

Thanks.

NickC 11th November 2002 01:59 PM

Buy X2 caps 0.1 uf install them across live and neutral,neutral and ground and live and ground. Also install varistor similar to the caps. After that install a common mode filter
schematic found better in this web site
http://www.geocities.com/jonrisch/

JAZZ2250 11th November 2002 06:10 PM

EMI filter
 
2 Attachment(s)
Thanks for reply. I already have an EMI filter like the following. Doesn't it help minimizing spikes from the AC line? If I'm remembering correctly, there might be a very simple (and effective) way to remove such spikes in AC line. Am I thinking wrong?


All times are GMT. The time now is 12:27 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2