Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Parts Where to get, and how to make the best bits. PCB's, caps, transformers, etc.

need help working on a dead amp
need help working on a dead amp
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th September 2005, 02:23 AM   #1
Chris8sirhC is offline Chris8sirhC  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Greenville SC
Send a message via AIM to Chris8sirhC
Question need help working on a dead amp

Ive got 2 Tsumani HQ2002S amps sitting in my room right now. Neither of them work.
On the first one, It powers on, the fans turn on, the error light comes on, and nothing comes out of the output terminals.

On the second one, It powers on, the fans turn on, the error light does not come on, and nothing comes out of the terminals.

Does anybody have a good guess as to what is wrong with these amps. I know its impossible to know without actually going through them yourself with testing equipment, but if you had 10 guesses as to what was wrong, what would they be?
thanks,
Chris
  Reply With Quote
Old 20th September 2005, 04:17 AM   #2
ocaukrell is offline ocaukrell  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
would be checking voltage from power supply to amp section.
output trasistors for dead ones.
anything obvious like burn marks or discoloration from heat.
if theres no voltage from the supply, remove the rectifier diodes and test again, this should give you an idea if the fault is in the power or amp section.
  Reply With Quote

Reply


need help working on a dead ampHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dead NAD 304 Xicarius Solid State 9 25th May 2010 01:17 PM
Dead Amp? sup2jzgte Car Audio 17 20th July 2007 07:57 PM
WTB Krell KSA Mk2- working or non working Jozua Swap Meet 0 20th March 2006 12:14 PM
is my amp dead? :( torxim Car Audio 5 18th September 2004 11:37 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:21 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki