Arcam Delta 250 Mains Transformer problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Parts

Parts Where to get, and how to make the best bits. PCB's, caps, transformers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st July 2008, 10:28 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Default Arcam Delta 250 Mains Transformer problem

I've just purchased a Delta 250 that had a major problem with its Power Supply section. The previous owner appears to have found the cause of the problem, as many of the devices have been replaced (rectifier diodes, voltage reg IC's etc), and the unit now works, but it would seem that larger of the two Mains Transformers has been fatally wounded! It gets very hot even at no-load, totally disconnected from the player.

This tranny is a custom-made job which has 3 centre-tapped secondaries, and one of these also has 2 intermediate taps. All of this is clearly going to make it rather difficult to replace. I've checked with Arcam, and they no longer have any replacements for this part. The question is, does anyone out there have a junked Delta 250 or 270 which might be able to be a transformer donor? Failing that, has someone already found a simple way of substituting several 'standard' transformers (i.e. stock units from RS Comps etc) to get the thing working again?
  Reply With Quote
Old 2nd July 2008, 02:15 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
I have several of these sitting on my shelf. There are two transformers in this unit. Which of them are broken? The big or the small one.

You may contact me directly if you want to.

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 3rd July 2008, 09:57 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Hi There

Thanks for your interest. The transformer I need is the big one.

Cheers

Steve
  Reply With Quote
Old 3rd July 2008, 05:26 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2006
I guess you will have to provide me with an address then, eh Steve?

Regards
Roar
  Reply With Quote
Old 3rd July 2008, 09:05 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Hi Roar

Have sent you an Email.

Regards

Steve
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arcam Delta 290 lduarte1973 Solid State 35 16th October 2013 04:42 PM
Arcam Delta 290 Sound Problem phil_79 Solid State 6 10th August 2008 09:57 AM
Arcam Delta 70/70.2 FibCouple Digital Source 2 12th January 2008 11:42 PM
Delta 290 Arcam mike salway Solid State 0 17th September 2005 03:03 PM
Arcam Delta 70.2 Rotellian Digital Source 2 16th January 2004 10:33 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:35 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2