Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PA Systems A forum for discussion of all parts of a sound reinforcement or DJ system: loudspeakers, mixers (desks) etc.

Behringer inuke NU4-6000 doesnt power on
Behringer inuke NU4-6000 doesnt power on
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th July 2018, 02:46 PM   #1
sazistas is offline sazistas
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2014
Default Behringer inuke NU4-6000 doesnt power on

Hi guys, my amp suddenly stopped working while I had a rehearsal with my band. I heard a pop noise and it turned off. I opened the case and nothing seems fried. Is there any fuse on this amp? I cant find any. The amp doesn't have any warranty left also.
  Reply With Quote
Old 8th July 2018, 10:23 AM   #2
chris661 is offline chris661  United Kingdom
diyAudio Member
 
chris661's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Sheffield
There's a breaker on the back. Does the mains cable check okay? Tried it with something else? You might have blown a fuse or something further up the line.

Chris
  Reply With Quote
Old 8th July 2018, 08:28 PM   #3
conanski is offline conanski  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2013
There was a batch of bad diodes that found their way into the power supplies of early versions,and the failure modes sound much like what you experienced. Have a tech check it out, from what I gather it's not a hard fix but it's not an end user fix either.
  Reply With Quote
Old 9th July 2018, 07:14 AM   #4
chris661 is offline chris661  United Kingdom
diyAudio Member
 
chris661's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Sheffield
Quote:
Originally Posted by conanski View Post
There was a batch of bad diodes that found their way into the power supplies of early versions,and the failure modes sound much like what you experienced. Have a tech check it out, from what I gather it's not a hard fix but it's not an end user fix either.
IIRC it was the NU6000s (not the 4-channel versions) that got those. Symptoms were that it'd boot as far as the red lights, but wouldn't switch to orange.

Chris
  Reply With Quote
Old 9th July 2018, 09:49 PM   #5
conanski is offline conanski  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2013
Those same diodes also found their way into some Crown amp around the same time so I'm not sure they can be nailed down to 1 specific model from any manufacturer.
  Reply With Quote

Reply


Behringer inuke NU4-6000 doesnt power onHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Behringer iNuke NU3000 w/o any fan...? Soldermizer Class D 159 11th February 2018 03:06 AM
Possible? digital in -> Behringer iNuke Soldermizer Class D 4 4th June 2014 03:06 AM
HELP BEHRINGER 6000 iNUKE fAULTY Kol1 Class D 3 10th October 2013 10:38 PM
Behringer iNuke nu3000 Istong Class D 0 15th May 2013 07:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:30 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki