Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PA Systems A forum for discussion of all parts of a sound reinforcement or DJ system: loudspeakers, mixers (desks) etc.

Behringer inuke amp problem solved.
Behringer inuke amp problem solved.
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd November 2017, 05:47 PM   #1
Koifarm is offline Koifarm  Netherlands
diyAudio Member
 
Koifarm's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Default Behringer inuke amp problem solved.

Last week my sons behringer inuke 1000 dsp started to shutoff random, mostly within minutes after powering on. Researching the web i found that there where a lot of simelar problems. Mostly solved by sending the amp back for service within the warranty period. My sons amp has expired the warranty so i took a look at the problem.

When shutoff the smps is shutoff and you need to power off and on the amp.
There is a IC KA3525A smps controller on board witch get a shutoff signal on pin 10 from a NE555. What i did is cut pin 10 from the KA3525A loose from the PCB. Now is the smps always on. After this the amp played the whole evening without shutoff.

I know that other failsafe optoins probaly now also not working but otherwise the amp was useless.
Attached Images
File Type: png IMG_1539.PNG (212.9 KB, 94 views)
File Type: png IMG_1538.PNG (214.5 KB, 93 views)
File Type: jpg IMG_1541.jpg (341.8 KB, 91 views)

Last edited by Koifarm; 2nd November 2017 at 06:09 PM.
  Reply With Quote
Old 2nd November 2017, 05:53 PM   #2
CharlieLaub is offline CharlieLaub  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: California
Behringer inuke amp problem solved.
Removing the safety system is not a great way to "fix" it! There could be an underlying problem in the amp that you don't know about, and this could lead to some kind of more serious failure with the safety system disabled.

Why don't you replace the parts in question and re-connect everything to see if it was a failing controller IC (for example)?
__________________
Visit my Audio Web Page <<--CLICK TO LEARN MORE-->> Get my LADSPA plugins
  Reply With Quote
Old 2nd November 2017, 06:15 PM   #3
Koifarm is offline Koifarm  Netherlands
diyAudio Member
 
Koifarm's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
I know this is not the best solution. But behringer does not supply schematics for service and they already stated that the shutoff detection circuit has problems caused by bad diodes. I did this mod just between soundcheck and show. After the show i dumped the amp in the garbage.
  Reply With Quote
Old 2nd November 2017, 06:45 PM   #4
CharlieLaub is offline CharlieLaub  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: California
Behringer inuke amp problem solved.
Quote:
Originally Posted by Koifarm View Post
I know this is not the best solution. But behringer does not supply schematics for service and they already stated that the shutoff detection circuit has problems caused by bad diodes. I did this mod just between soundcheck and show. After the show i dumped the amp in the garbage.
No problem, but by posting something like this you create info that others might try to use, but instead of doing the modification temporarily it is a "permanent" change and that reduces safety. Those kind of posts without any kind of warning about the risks involved, are discouraged by forum rules I think.

In the end the iNuke amp ended up right where it belongs.
__________________
Visit my Audio Web Page <<--CLICK TO LEARN MORE-->> Get my LADSPA plugins
  Reply With Quote

Reply


Behringer inuke amp problem solved.Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Behringer Inuke NU1000 not powering on. Paulmongan PA Systems 23 12th June 2018 09:38 PM
Behringer iNuke NU3000 w/o any fan...? Soldermizer Class D 159 11th February 2018 03:06 AM
Behringer iNuke NU6000 Clipping sahar540 PA Systems 13 25th May 2017 07:05 PM
Behringer iNuke 12000DSP (yes, that's THREE zeroes...) Brian Steele Subwoofers 8 17th October 2013 05:43 PM
Behringer iNuke nu3000 Istong Class D 0 15th May 2013 07:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:44 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki