QSC powerlight 6.0 problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > PA Systems

PA Systems A forum for discussion of all parts of a sound reinforcement or DJ system: loudspeakers, mixers (desks) etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Thread Tools Search this Thread
Old 25th October 2015, 07:19 PM   #1
diyAudio Member
Join Date: Sep 2012
Default QSC powerlight 6.0 problem

I have a QSC powerlight 6.0 on my bench. When I first plugged it into my Ballast lamp for a shorts test the lamp was ossilating back on and off again. Which led me to believe that there was a problem in the amp. It has a switch mode power supply and maybe it was a false indication. Because the power supply wasn't getting enough voltage due to ballast lamp. Anywho I tore apart the amp to resolder all of the pads on all boards. When I put it back together I'll see how it works . My question is : Has anyone out there incountered this problem : using a ballast lamp to trouble shoot amps with a switch mode power supply and the lamp starts to ossilate on and off. I just don't really know if I have a problem. Seeing this really confused me.
  Reply With Quote
Old 25th October 2015, 09:09 PM   #2
Enzo is offline Enzo  United States
diyAudio Member
Join Date: Sep 2004
Location: Lansing, Michigan
Do not use the limit lamp with an SMPS.
  Reply With Quote
Old 25th October 2015, 09:58 PM   #3
diyAudio Member
JonSnell Electronic's Avatar
Join Date: Dec 2012
Location: The Jurassic Coast, England. GB
Send a message via Skype™ to JonSnell Electronic
If you use a lamp in series with a SMPS then all sorts of problems could arise.
Support for Flying Mole Class D, Allen & Heath, Valve amps, older designs & 2CVs. www.jonsnell.co.uk
  Reply With Quote


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
qsc clone andrewlebon Solid State 5 13th April 2011 10:00 AM
QSC ISA 300Ti ($300) and two QSC CX4T ($150 each) problematica Swap Meet 0 12th November 2010 05:20 PM
QSC Amp Problem mixmonster Solid State 2 31st March 2005 06:56 AM
QSC Amp Problem mixmonster Solid State 3 29th March 2005 06:30 AM
Qsc Ex4000 Audio Tech Solid State 0 7th January 2005 10:47 AM

New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:11 PM.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2