600% Error!! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Multi-Way

Multi-Way Conventional loudspeakers with crossovers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th December 2005, 02:02 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
Red face 600% Error!!

RECENTLY I USED>>AUDIO TESTER<<TO MEASURE MY CAR AUDIO
DRIVERS' P/S PARAMETERS,BUT I GOT 600% ERROR IN IMPEDENCE
,WONDERED Y?CAN ANY BODY TELL? THANKS!
PS:SOUND CARD OUT MATCHED AMP THEN DRIVER,DRIVER
CONNECTED WITH 3 OHM CERAMIC RESISTOR IN SERIES,RESISTOR PARALLELLY PLUGGED WITH SOUND IN.

ALSO TRIED TO CONNECT WITHOUT AMP.BUT DIDN'T WORK.
  Reply With Quote
Old 16th December 2005, 02:11 PM   #2
Speakerholic
diyAudio Moderator
 
Cal Weldon's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Near Vancouver
First, please don't type with the caps lock on.

Second, have you tried removing the driver and measuring the DC resistance?
__________________
Next stop: Margaritaville
Some of Cal's stuff | Cal Weldon Consulting
  Reply With Quote
Old 16th December 2005, 02:26 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
yup!that's what i want to supplement,DC resistance was 3.2 ohm,

specified Rnom was 4Ohm,anyway it's impossible to be over 20

Ohm.and i measured Rnom was 24.xx Ohm, #_#!!
  Reply With Quote
Old 17th December 2005, 07:34 PM   #4
diyAudio Member
 
BassAwdyO's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Illinois
Send a message via AIM to BassAwdyO
perhaps you're measuring the impedence peak at resonance
__________________
The golden rule of DIY:
Build nice, or build twice!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marantz CD63 KI SIG, Error 12, Sled Error problem sisik Digital Source 1 9th November 2008 03:12 PM
Where is the error with this ohm's law calc? riotubes Parts 19 24th November 2006 05:33 PM
Spice Error bembel Tubes / Valves 2 8th November 2006 02:45 PM
Whats worse, 1db error in response curve or a phase error of 6? primalsea Multi-Way 5 13th May 2003 01:24 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:02 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2