Wallin Jig 1 for Speaker Workshop: Wiring Problem?! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Multi-Way

Multi-Way Conventional loudspeakers with crossovers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2002, 07:48 AM   #1
Rarkov is offline Rarkov  England
diyAudio Member
 
Rarkov's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: North East, UK
Send a message via ICQ to Rarkov Send a message via Skype™ to Rarkov
Default Wallin Jig 1 for Speaker Workshop: Wiring Problem?!

Hi,
I have just made a Wallin 1 Jig (Already bought components before finding the Jig 2) and thought I had done a fairly good job of it. All the resistance checks turned out right so I started calibrating. When recording the 'junk' signal, it produced nice results. When I took away one of the RCA connectors (J2 - Right) the right channel disappeared as predicted...OK so far. However, when it came to doing impedance calibrations, I got a warning signal saying the the connectors are the wrong way around - when I changed them, it read the resistance values correctly.

So now the channels are the wrong way around, it has correctly got the internal resistance values - BUT when I try and do an passive component measurement in CAL1 mode, it says it's an inductor. Moreover, when I swap the RCA J2 and J3 around (Left and Right line in) it still calls the resistor an inductor...

The other problem is that when I try to do impedance measurements on speakers, I get a straight line of about 0.25Ohms and a phase in the shape of a perfect 2nd order high pass filter! I guess they're realeated though...

Any ideas? Sounds like a switch - but I can't find any problems...where should I be looking for the error?!

Thanks
Gaz
  Reply With Quote
Old 12th September 2002, 09:18 PM   #2
claudio is offline claudio  Italy
diyAudio Member
 
claudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Italy
Gaz,
Have you done the volume settings right?
Looks like, to me, that the signal is clipping so wrong resistor measurment comes out.

What value the VU meter gives you on the signal you created?

Claudio
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wallin Jig v2 for Speaker Workshop 454Casull Multi-Way 11 20th March 2009 03:56 AM
FS: DIY Wallin Jig II for Speaker Workshop honinbou Swap Meet 8 27th May 2007 07:46 AM
Speaker Workshop Pulse Response measurement problem mightydub Multi-Way 0 10th February 2007 07:53 AM
Problem FR speaker workshop 1.06 Jonasa Multi-Way 6 5th September 2006 12:37 AM
Speaker workshop Wallin jig setup for sale kingdaddy Swap Meet 0 7th December 2005 06:05 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2