Speakerworkshop - no enclosure plot! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Multi-Way

Multi-Way Conventional loudspeakers with crossovers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th August 2003, 09:41 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Wellington, New Zealand
Default Speakerworkshop - no enclosure plot!

Help!

I'm trying to learn how to use SW. Modelling crossover responses is fine, however I can't get my enclosure to produce a frequency response curve.

(I would have posted this on the SW forum - but appears to be down?)

I follow these steps:
1. Create an enclosure
2. Enclosure -> properties -> chamber 1 (select woofer), click ok
3. Calculate -> Sealed (select any alignment), click ok
... and graphs are "empty" (both the graph on the enclosure window as well as any individual graph)

Any help / ideas?

PS: I'm using V1.06

Thanks,
Dave.
  Reply With Quote
Old 12th August 2003, 02:23 PM   #2
just another
diyAudio Moderator
 
wintermute's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Blog Entries: 22
I take it you have created a driver and added all the specs, then in the enclosure properties chamber 1 you have clicked on choose a diver to air.

I'm also using 1.06, plot comes up fine, using this sequence. Maybe you should double check that you have entered all of the driver specs.

Also I would recommend looking at unibox (excel spreadsheet) I like it better for doing simulations. I use speaker workshop for measuring the drivers but do modeling with unibox. Others may have other opinions

Regards,

Tony.
  Reply With Quote
Old 12th August 2003, 02:28 PM   #3
claudio is offline claudio  Italy
diyAudio Member
 
claudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Italy
Hi Dave,
check the chart properties; maybe the axe values are out of range for visualize the plot.

Regards

Claudio
  Reply With Quote
Old 14th August 2003, 07:11 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Wellington, New Zealand
Thanks for the replies.

Yup - selected the driver in chamber 1 (as per my first post). Yup - tried Y axis automin max as well as "hard coded"

Maybe my project is stuffed up. I'll try a new "clean" project with just the driver and enclosure (forget the xover)

At least I know it *cn* be done with 1.06

Cheers and may the driving force be with you,
Dave.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FFT size in SpeakerWorkshop jm_kzo Multi-Way 2 9th July 2008 08:48 AM
Speakerworkshop question kro5998 Multi-Way 2 25th June 2006 07:18 PM
SpeakerWorkshop MLS measurement?? kimschips Multi-Way 3 21st June 2006 06:04 AM
SpeakerWorkshop again Dave Jones Multi-Way 19 17th June 2004 06:34 PM
speakerworkshop, meaning of L1 and R1? capslock Multi-Way 9 5th June 2003 08:55 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:42 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2