highpassing alpairs - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Manufacturers > Markaudio

Markaudio Designers and builders of audiophile grade drivers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd October 2012, 05:14 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Default highpassing alpairs

could someone please post a circuit to highpass alpairs 7.2 to prevent over excursion and use the full 20w rms power. I will be using a sub with the setup. Probably 60hz or 80hz will be a good point. It probably will have to be second order as first will have too high values for the caps.
  Reply With Quote
Old 24th October 2012, 12:36 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: North Texas, USA
Doesn't your sub or receiver have a crossover? How about something like a Behringer CX2310. In the US at least I bought one for about the same money as the parts to build a 2nd order PLLXO for a highish frequency.

Many subwoofer plate amps have a second order highpass at ~125Hx from the high level speaker outs.


Quote:
Originally Posted by doors666 View Post
could someone please post a circuit to highpass alpairs 7.2 to prevent over excursion and use the full 20w rms power. I will be using a sub with the setup. Probably 60hz or 80hz will be a good point. It probably will have to be second order as first will have too high values for the caps.
__________________
I was so much older then, I'm younger than that now.
  Reply With Quote
Old 24th October 2012, 01:30 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by fastbike1 View Post
Doesn't your sub or receiver have a crossover? How about something like a Behringer CX2310. In the US at least I bought one for about the same money as the parts to build a 2nd order PLLXO for a highish frequency.

Many subwoofer plate amps have a second order highpass at ~125Hx from the high level speaker outs.
This is my desktop setup, using a topping amp. no space to keep the 2310, anyway the xo parts would be cheaper. the soundcard is 2 channel, no sub out.
my sub amp doesnt, its the jack hidley's foster plat amp.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is there a possibilty of seeing some MA Alpairs with alnico magnets? DeonC Markaudio 21 29th October 2012 09:16 AM
Unused Alpairs and Break-in wushuliu Markaudio 4 1st November 2011 12:14 AM
FAST with Alpairs mattitos Markaudio 7 7th October 2010 11:16 PM
off-the-shelf amplifier suggestions for Alpairs tdr1213 Markaudio 16 7th June 2010 07:55 PM
Advice please for 2-way build with Alpairs gmg733 Markaudio 8 15th December 2009 11:33 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2