help with my new Lowrey MX-1 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th August 2015, 12:14 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2015
Default help with my new Lowrey MX-1

hi!

im new here, so please move this to another section if needed!

I recently got a free MX-1 off craigslist. The main issue is there isnt any sound from the machine. I also have noticed that it doesnt properly do the "light show" its supposed to when turned on, as well as the BPM LCD screen doesnt light up. if i plug in an external input - it makes sound just fine, so it must be something with its computer? Ive opened the entire thing up and everything seems plugged in just fine, and i didnt notice any blown fuses. is there anything else i could try to get it to work? I noticed that one time while turning it on, I held a key down and it made the organ work, yet the note was held forever, and i couldnt change the key...interesting!

Thanks guys!
  Reply With Quote
Old 9th August 2015, 04:48 AM   #2
Enzo is offline Enzo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lansing, Michigan
Try reinitializing the unit.

Otherwise, with symptoms like that I start by verifying all powr supplies are present, up to voltage, and reaching all the subsections.
  Reply With Quote
Old 9th August 2015, 04:46 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2015
Thanks for the info! I've downloaded the manual, yet I can't seem to find a way to re initialize it. Do you have any tips on that procedure? Thanks!
  Reply With Quote
Old 10th August 2015, 02:13 AM   #4
Enzo is offline Enzo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lansing, Michigan
No, I am not familiar with it. reinitialize is just the formal term for "restore factory settings". Anything with alterable and storable settings will have an internal memory, which can be corrupted. Resetting it can solve many problems. if your machine does not have such memory, then my idea is moot.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: Yamaha MX-1 or MX-2 Amp jdubs Swap Meet 0 14th February 2015 02:53 PM
Instrument amp from '59 Lowrey donor chassis. seb21051 Tubes / Valves 0 23rd December 2011 01:57 PM
Lowrey LC1 B schematic wanted steve1112 Tubes / Valves 1 17th September 2010 01:30 AM
Lowrey L-65 Debut. Need advice and/or servcice manual agustinn Instruments and Amps 3 26th February 2010 12:22 PM
Lowrey MX1 organ tuathal Instruments and Amps 8 21st December 2006 04:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:26 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2