Vibrato/Tremolo - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th October 2012, 06:43 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Default Vibrato/Tremolo

I'm finishing this amp here and works pretty well the power amp and the 2 channels (normal and bright) but the other channel, vibrato/tremolo is getting a overdrive on instead a vib/trem effect..

I'm trying to test it with a 12ax7 instead a 12au7 (I dont have a 12au7 here, i bought 2 of them, but left 2 weeks to be delivered)... BUT just for test, I changed the cathode resistor from V3 to 47K instead a 1.5K, and the effect dont worked.. Nothing at all of vibrato or tremelo, nothing..

I wanna be sure that's because I changed the tube... Anyone can help? Perhaps explain to me how this effect channel works..

There's the schematic on attachment.
Thank you for read ^^

Copyrighted material removed by moderation. This schematic was clearly marked as restricted use copyrighted material and may not be posted here. You may post a complete hand drawn version of the schematic or excerpts as preferred. Please read the forum rules!
  Reply With Quote
Old 14th October 2012, 10:33 PM   #2
diyAudio Member
 
jazbo8's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: In Transient
The Valve Wizard- Tremolo Oscillator

Jaz
  Reply With Quote
Old 14th October 2012, 10:43 PM   #3
diyAudio Member
 
trobbins's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne, Oz
Do you have LFO output signal from V1a, and at anode/cathode of V1b ?

Why did you choose 47k ?

Do you get acceptable amplified input signal at anode of V1a and V1b ?
  Reply With Quote
Old 15th October 2012, 04:21 PM   #4
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
This clearly belongs in the Instruments & Amplifier forum. To wit:

Quote:
Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum
AND

Quote:
Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Troubleshoot help for vibrato type problem PHOENIXJAZZ Tubes / Valves 9 25th January 2011 10:59 PM
Sunn Sceptre: Weak Vibrato Cause? slor Tubes / Valves 3 25th October 2009 08:45 PM
Fender Twin Reverb VIBRATO PROBLEM - weak vibrato gibsonripper Tubes / Valves 2 19th January 2008 04:23 AM
wavy vibrato-like sound when amp cranked 9am53 Tubes / Valves 4 19th May 2005 12:23 AM
help with this Vibrato Circuit nordine Instruments and Amps 16 18th August 2004 05:05 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2