Crate v50-112 noisy clean channel - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th August 2012, 06:42 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Default Crate v50-112 noisy clean channel

Hello everyone,

I wonder if you could help me. I have a Crate V50-112 guitar tube amp that sounds great, except the clean channel is noisy even when the volume in down to zero. It is not the case with the overdrive channel. Here are two files for your reference. Please let me know how to "hush" down the clean channel. Thanks!
Attached Files
File Type: pdf crate_v50.pdf (179.9 KB, 39 views)
File Type: pdf V50-112_OM 11.pdf (69.2 KB, 18 views)
  Reply With Quote
Old 6th August 2012, 11:50 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Adelaide South Oz
If you check the clean signal path then there is not much which can be causing this. It pretty much has to be a relay with dirty contacts or more likely tube V2. The schematic is a problem too. Pins 6 and 7 of V2B are certainly NOT connected together as shown. Go to the hardware shop and get a spray can of contact cleaner. Clean the V2 tube socket. If that doesn't fix your problem replace V2. If problem persists report back - you may then have to start looking at replacing a relay.
Cheers,
Ian
  Reply With Quote
Old 14th August 2012, 04:10 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Default Thanks!

Thank you for your comment. I replaced V2 and that fixed the problem!
The schematic is from Crate directly.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crate VC30 / Clean channel cuts out intermittently... Cooker222 Instruments and Amps 3 17th May 2012 03:31 PM
Removing gain channel preamp tube(s) Palomino V50 for better clean channel tone? tubeFrank Instruments and Amps 2 22nd March 2012 11:54 AM
Peavey valveking 112 lead (distortion) channel doesn't work Gilberty23 Tubes / Valves 1 16th August 2011 12:04 AM
Crate GX80 Channel switching Carlosraj Solid State 2 10th March 2010 12:22 AM
Crate Amp Problem Distortion Vs. Clean foxenergy Instruments and Amps 3 24th February 2007 05:53 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:17 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2