Crate VC30 / Clean channel cuts out intermittently... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th May 2012, 04:58 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2012
Default Crate VC30 / Clean channel cuts out intermittently...

So this is probably a well known issue, but I can't seem to find the answer anywhere. I love the clean tone on this amp (Crate Vintage Club 30watt), but it cuts out intermittently. I thought that maybe it needed new tubes so I got them replaced, but the problem's still there.

Has anyone heard of this issue? Know how to fix it?
  Reply With Quote
Old 4th May 2012, 07:56 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oakmont PA
Clean the input jack. Use Caig products for that. If that doesn't fix it, try resoldering all of the joints. Neither costs much and those are the top two reasons for your problem.
  Reply With Quote
Old 4th May 2012, 10:38 PM   #3
Enzo is offline Enzo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lansing, Michigan
You may prefer the clean channel, but does it also do this on the overdrive channel?

Got an effects loop? Plug a spare cord from FX send to FX return. ANy help?
  Reply With Quote
Old 17th May 2012, 03:31 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: May 2012
From what I've read, it sounds like you need to replace the opto isolators. There are five of them, so just replace them all. You can find threads on this issue if you google it.
I have a VC3112 and think it is a great sounding amp! Definitely under rated. But I need to replace mine as well.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removing gain channel preamp tube(s) Palomino V50 for better clean channel tone? tubeFrank Instruments and Amps 2 22nd March 2012 11:54 AM
Onkyo amplifier A-RV401 - output signal to speakers cuts intermittently gerolo Chip Amps 4 12th October 2010 08:03 PM
Denon DRA-35V, channel cuts out stephen11962 Solid State 0 10th October 2009 01:00 PM
One channel cuts out randomly dhowlan Analogue Source 0 25th September 2008 01:05 AM
Crate Amp Problem Distortion Vs. Clean foxenergy Instruments and Amps 3 24th February 2007 05:53 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:02 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2