Fuzz Face problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th September 2009, 04:19 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Default Fuzz Face problem

recently built a fuzz face using the original schematic except with an led and transistors from small bear. it works in bypass, and when i engage it, the led comes on, but there is no sound. Also, I tested every connection with an ohmmeter and used an audio probe to try to see where the sound was and wasn't coming through, but it didn't even work when I just connected it to the input jack. But, the probe worked when i connected it to the input jack in bypass. does anyone have any tips for troubleshooting?
  Reply With Quote
Old 18th September 2009, 01:35 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Irondale, AL
Can you post the schemo you used and a picture of wiring? Will go a long way towards anyone being able to offer advise or condolences. I remember one that I NEVER could get to work in the distant past. Know how frustrating it can be.
__________________
Been there, Heard that, Forgot what I was listening to!
  Reply With Quote
Old 19th September 2009, 01:42 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Click the image to open in full size.

http://www.generalguitargadgets.com/...ff5_lo_pnp.pdf

That's the schematic and the wiring I used, except I didn't use a pcb, i used perfboard. Also none of the optional parts.
  Reply With Quote
Old 19th September 2009, 02:39 AM   #4
diyAudio Member
 
gain wire's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: NCR
Hi, I think you have wired the bypass switch wrong, because if you can probe the input jack and get nothing in one position and something in the other position, then it's obviously the path that is wrong. Unless you've got something shorted to ground after switch...

Post a picture, wonT' you please?

O.
__________________
Trans-directional-servo-logamp non-zerocrossing autogain compressing thingamajig
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuzz Face DIY: need more fuzz ThomasDIY Instruments and Amps 12 17th September 2009 03:06 AM
Fuzz face problem jancooo Instruments and Amps 9 30th November 2006 11:02 PM
using a fuzz effect as a preamp zeegeit Instruments and Amps 3 9th February 2005 11:46 PM
Wau Wau Fuzz Wyatt Turk Instruments and Amps 5 4th October 2004 05:06 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:38 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2