bass amp problems - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Live Sound > Instruments and Amps

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th March 2009, 09:47 PM   #1
rick26 is offline rick26  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Default bass amp problems

i have an ampeg b2r bass amp.when i turn it on there is power but no sound. after a minute or two i hear a click, then sound. after that sometimes there will be sound for 15-20 minutes and the sound will go off,or it will work fine, if i don't turn it off then back on.any ideas on what's wrong with this? thanks.
  Reply With Quote
Old 9th March 2009, 09:57 PM   #2
diyAudio Member
 
firechief's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Near Seattle Wa
Hi rick26
Have you been using the same speakers all of the time? Does it last longer if you play at reduced volume like 50% normal. Does the chassis or heatsink get pretty hot? Anyway sounds like the protection circuty is being activated. If this is true, it probally has been saving your amp from self destruct. Check your speaker cable. Try just turning it on and letting it sit there wirhout making any noise for a while, and see if it keeps working, then report. Something is not right. Good luck.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DBA (dual bass arrays) and active bass traps capslock Subwoofers 3 20th August 2006 12:52 PM
PA sub bass bin problems Bull Subwoofers 6 13th October 2004 05:34 AM
Aleph 3 bass/noise problems bigmernisher Pass Labs 10 6th June 2004 09:31 PM
For all Bass Junkies out there (Behringer Bass processor usage report) VEC7OR Digital Line Level 5 27th October 2003 09:18 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:37 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2