The Objective2 (O2) Headphone Amp DIY Project - Page 221 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Headphone Systems

Headphone Systems Everything to do with Headphones

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th March 2012, 06:28 AM   #2201
BlueRob is offline BlueRob  Mexico
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2008
I just want to drop by and say hi to all the O2 gang around. I just recieved all the goods from Mouser and Im getting impatient for the PCB to arrive along with a front panel all from JDSlabs.

Hopefully Ill start populating the board in a pair of weeks...my first DIY amp, more anxious than nervous LOL, anyhow keep the good work chaps!


Cheers from Mexico.


Rob.
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 05:01 PM   #2202
Fsatsil is offline Fsatsil  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Long Island, NY
I also just recieved my parts from Mouser and Id like to start building today but I think I may have ordered an incorrect part for the Q1/Q2 Mosfets. The part numbers are the same as on the BOM but they are two different package types. Part numbers are FQPF10N20C and FQU11P06TU. Is this right? Any help would be greatly appreciated. Thanks
Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 05:22 PM   #2203
diyAudio Member
 
olli1324's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Exeter/London
As long as the part numbers on them correlate to the BOM, then the packaging won't make a difference
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 05:25 PM   #2204
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Fsatsil View Post
I also just recieved my parts from Mouser and Id like to start building today but I think I may have ordered an incorrect part for the Q1/Q2 Mosfets. The part numbers are the same as on the BOM but they are two different package types. Part numbers are FQPF10N20C and FQU11P06TU. Is this right? Any help would be greatly appreciated. Thanks

It's correct. The two mosfets used in the O2 are different package types.
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 05:50 PM   #2205
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
what could be the cause of the volume control not working? I'm hearing only the slightest level of signal with music on and the pot making rustle noises when turned.

opamp voltages all seem in order ( I'm running the amp on batteries currently and the numbers are apprixmately 70% of AC operation) and i've desoldered the pot and it meausres fine it seems- 9.71kohm in both channels...

any advice is very appreciated.
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 05:54 PM   #2206
Fsatsil is offline Fsatsil  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Long Island, NY
Thanks guys
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 08:12 PM   #2207
MrSlim is offline MrSlim  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ottawa, Ontario
Blog Entries: 2
Quote:
Originally Posted by Amarphael View Post
what could be the cause of the volume control not working? I'm hearing only the slightest level of signal with music on and the pot making rustle noises when turned.

opamp voltages all seem in order ( I'm running the amp on batteries currently and the numbers are apprixmately 70% of AC operation) and i've desoldered the pot and it meausres fine it seems- 9.71kohm in both channels...

any advice is very appreciated.
Post some photos of the board, someone might notice something.. It sounds like you have something very fundamental wrong..
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 08:47 PM   #2208
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by Amarphael View Post
what could be the cause of the volume control not working?
A rustling noise while turning the volume pot is not unusual. For the low signal, have you checked the input and output jacks for continuity (0 Ohms)?

Edit: Also, like Mr. Slim said, pictures help sometimes.

Last edited by Cpl Clegg; 7th March 2012 at 09:06 PM. Reason: Left out words
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 09:15 PM   #2209
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Best i could do with my phone at night:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting


I should note that it's not entirely my build, a buddy of mine did all the the inputs, teminals and pot and most of the resistors and i did the rest. He used some generic solder that flow more freely than the recomended solder from the BOM that i've been using. i suspected that it might have damaged the pot with the but as i've said it measures quite ok.

I didn't check for continuity before taking out the pot but as i've said the signal is coming through, just barely audible.
  Reply With Quote
Old 7th March 2012, 09:25 PM   #2210
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Germany
That sounds like the volume control very much is working but there's no signal getting to it. Might be a good time to check the build notes for things that can go wrong. Otherwise some probling on the gain amp will be necessary - sounds like the output is latched up, indicating either DC on input or feedback, a dead opamp or an open feedback loop.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Headphone amp project grahamfocal Headphone Systems 7 21st June 2011 05:28 PM
My latest project - DAC + headphone amp gmarsh Digital Line Level 105 13th December 2010 02:31 PM
My headphone amp project trifidmaster Headphone Systems 2 22nd December 2008 03:52 PM
Mini Ipod headphone amp DIY project Nordic Headphone Systems 14 11th March 2007 02:35 PM
Need help for a battery headphone amp project dismalonyx Headphone Systems 1 15th April 2004 11:22 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:55 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2