measuring t/s : test problem(s) help/diagnosis - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Full Range

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th June 2012, 01:37 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Default measuring t/s : test problem(s) help/diagnosis

i'm using current source method.

i've measured both drivers having an Re of 7.6 ohms.
my test resistor has a resistance of 10.3 ohms rated @ 10.

the problems start when i try and get a steady output from the amplifier to the driver to start measuring. i've tried 3 amps and none seem to be able to hold a steady voltage at any given frequency.

amps tried, 2x sure electronics tripath's and 1 sony thing.

i've tested the output voltage on the power supply for the sure amps and its a rock steady 24v.

what am i doing wrong? is my signal generator (sound card) to blame for not hold a steady tone, or am i doing something ridiculously stupid?

soundcard is a creative X-fi platinum, I have some on board realtek i could also try should this be considered the problem. the tone was produced via a program called audacity, could this be the problem?

and yes i know the drivers aren't hooked up to the circuit.

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with diagnosis of Technics SU-V90D problem RetroTechnics Solid State 9 13th May 2011 07:35 PM
problem in transistor test seifi Solid State 3 23rd May 2010 09:21 AM
Problem with short Test Duardillo Tubes / Valves 3 24th February 2010 02:19 PM
Square waveform test/simulate problem mclarenpingu Solid State 3 2nd February 2008 04:08 PM
Symptom Diagnosis please? panos29 Multi-Way 12 18th April 2003 04:51 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:51 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2