Site slowdown - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Site > Forum Problems

Forum Problems If there is a forum related problem please leave a message here so an Admin will see it.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th January 2013, 06:40 AM   #1
gpapag is offline gpapag  Greece
diyAudio Member
 
gpapag's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Athens-Greece
Default Site slowdown

The last three days entering the site and page loading takes time. Today it has worsened (2-3 minutes delay)
On the lower left site of the screen I see :
waiting for cdn2.dastatic.com
and sometimes :
transferring data from google-analytics.com

I experience these delays only on this site. What’s wrong?

George
__________________
["Second Law is a bitch." - SY] ["The Road To Heaven:Specify the performance & accept the design. The Road To Hell:Specify the design & accept the performance"-Bruno Putzeys]
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 06:42 AM   #2
Mooly is online now Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
At this minute the site is normal to me (quick). I do notice slow downs particularly around 7pm (gmt) where it can take around 30 or 40 seconds to action anything.

Never seen that text you quote. Using W7 x64 and IE9
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 08:15 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
Location: New Zealand
Quote:
Originally Posted by gpapag View Post
...
On the lower left site of the screen I see :
waiting for cdn2.dastatic.com
and sometimes :
transferring data from google-analytics.com
The page being loaded contains links to tracking and statistics applications on the sites mentioned. At peak periods there can be delays contacting those sites because there are so many sites that use them.

Mooly,
He may be using Firefox, which displays such messages in the status line at the bottom left of the browser window.
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 10:38 AM   #4
gpapag is offline gpapag  Greece
diyAudio Member
 
gpapag's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Athens-Greece
Thank you guys
I am hacking illiterate.
I use K- Meleon being a fast and lightweight browser (close to Mozilla and Firefox). I know that it is old and not updated anymore but I have no issues so far. (XP Home (x32))
The delays with our site is equally long when I use Microsoft Internet Explorer v.9 and I see the same messages at the lower left screen corner (status bar).
From 08:45 (Greenwich time) the delays are very short -a few seconds-which is normal. Earlier in the morning, delays were huge.

George
__________________
["Second Law is a bitch." - SY] ["The Road To Heaven:Specify the performance & accept the design. The Road To Hell:Specify the design & accept the performance"-Bruno Putzeys]

Last edited by gpapag; 6th January 2013 at 10:45 AM.
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 11:15 AM   #5
Mooly is online now Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by gpapag View Post
From 08:45 (Greenwich time) the delays are very short -a few seconds-which is normal. Earlier in the morning, delays were huge.

George
The site goes off line for a few minutes at 8.00 gmt daily for scheduled "maintenance" and after that for a while things do run slowly.
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 02:10 PM   #6
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
I have the same problems here, delays not quite as long, but it can take > 30 - 60 seconds to load a single page, and sometimes they never load. I see the same sources of delay as George.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 02:16 PM   #7
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
Ditto here. And sometimes I get double posts. Reply takes a long time to appear, then it's double. I think that's during the maintenance times.
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 04:25 AM   #8
Jason is offline Jason  Australia
:)
diyAudio Administrator
 
Jason's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Melbourne
Blog Entries: 1
The site does go down for about 2-3 minutes (it used to be longer!) daily for maintenance. That's the minimum time needed to back up the core databases, and it's better to just shut up shop during that time. In the following 5-20 minutes various other backup processes run which can slow the site down but don't require it to be shut down totally. The CDN and Google Analytics slowdown indicates issues with our CDN, or your DNS or ISP, which is probably out of our hands to do anything about. Occaisionally there is the odd graphic on diyAudio.com with a dead link to a server that doesn't exist and that specifically can cause a long hang, but I was pretty sure all those dead links were cleared a long time ago. If you manage to get a full URL for an image that is just "hanging" do let me know (please post it in a specific thread on that topic).

(I've moved these posts on the site being slow from the other thread they were posted in)

Last edited by Jason; 7th January 2013 at 04:28 AM.
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 05:44 PM   #9
gpapag is offline gpapag  Greece
diyAudio Member
 
gpapag's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Athens-Greece
Jason
My wishes to You for the New Year.
Thank you for the post moving.
I thought that one of these urls was something malicious. Apologies for my ignorance.

George
__________________
["Second Law is a bitch." - SY] ["The Road To Heaven:Specify the performance & accept the design. The Road To Hell:Specify the design & accept the performance"-Bruno Putzeys]
  Reply With Quote
Old 8th January 2013, 05:02 AM   #10
Jason is offline Jason  Australia
:)
diyAudio Administrator
 
Jason's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Melbourne
Blog Entries: 1
Not at all - please let me know if it continues to be a problem.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linn Axis Power Supply:No Slowdown telecine Analogue Source 2 2nd October 2010 06:27 PM
Looking for site beamnet Tubes / Valves 3 19th September 2007 02:26 AM
Platter slowdown caused by stylus drag on modulated grooves GUILHERME Analogue Source 8 29th June 2004 08:58 PM
New site Jason Everything Else 42 1st July 2002 10:14 AM
my site filippo22 Multi-Way 0 13th July 2001 09:53 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:07 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2