Mark Levinson JC2 and ML1 modules - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Site > Forum Problems

Forum Problems If there is a forum related problem please leave a message here so an Admin will see it.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th July 2012, 03:42 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Default Mark Levinson JC2 and ML1 modules

Hello. I'm new to DIY and have been trying to find out what I can about repairing these pre-amps on this great site. Between the two units, I have one that will work for now since the modules seem to be interchangable. However, I had replaced modules back in the early 1980s and 90s so I know that if I use this thing it is surely going to crap out again in short order. When we bought these things in the 70s we were told by Mark Levinson that it would be much safer to by this than that Audio Research sp-3a1 because you can repair the ML but you won't be able to get tubes, etc. for the ARC. When I contacted ML about new modules they couldn't care less. So, it appears we are stuck with an ultra-expensive box of wires! Has anyone found a way to make new modules yet? Or, can this box of wires be used as a passive attentuator? What are we supposed to do with these boxes of wires? Throw them away? I found someone in Italy who may be making replacement modules but I cannot determine how much it costs and don't know if it is valid. Plus, it seems they are asking you to send the entire pre-amp to them which I don't understand. I'm hoping that now in 2012 someone may have come up with a solution. Please help. Thanks.
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 04:03 PM   #2
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
first, you better post this somewhere other than the forum support area, this area is for reporting problems with the forum software and forum layout, server issues etc.

for example if someone is having problems seeing the solid state amps forum, they might mention it here …

  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 04:11 PM   #3
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
here
  Reply With Quote
Old 10th July 2012, 08:31 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by qusp View Post
first, you better post this somewhere other than the forum support area, this area is for reporting problems with the forum software and forum layout, server issues etc.

for example if someone is having problems seeing the solid state amps forum, they might mention it here

ops. Sorry. Thanks.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mark Levinson ML1 mishavflo Power Supplies 13 14th December 2011 02:37 PM
Mark levinson ML1 Line Driver jimmy59 Solid State 5 16th June 2010 08:11 PM
Mark Levinson ML1 Preamp Schematic thermionic Solid State 3 25th February 2009 11:26 PM
WANTED: Mark Levinson ML1 Line Stage Module speedemon Swap Meet 1 15th April 2007 01:53 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:54 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2