Posting images - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Site > Forum Problems

Forum Problems If there is a forum related problem please leave a message here so an Admin will see it.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th March 2012, 07:05 PM   #1
M0UKD is offline M0UKD  United Kingdom
diyAudio Member
 
M0UKD's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: London, UK
Default Posting images

Hi guys.

Not so much a problem, but just something which I can't figure out, maybe an age thing?

Anyway, how do I post images so they show up as "attached thumbnails" and not just attachments? For example, in this thread, I attached 2 images (2nd post down) but they are not the same as everyone elses. What am I doing wrong? I can only see the option to attach any old file, not specifically images that show under a title "attached thumbnails" and use the magnifying thingy.

I hope that makes sense, cheers!
__________________
Life's too short for Class AB!
  Reply With Quote
Old 31st March 2012, 03:24 PM   #2
Speakerholic
diyAudio Moderator
 
Cal Weldon's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Near Vancouver
When you hit 'Post Reply', go down till you see 'Manage Attachments' and grab it from your hard drive. It will show up like this:
Attached Images
File Type: jpg IMG_3679.jpg (66.5 KB, 96 views)
__________________
Next stop: Margaritaville
Some of Cal's stuff | Cal Weldon Consulting
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 12:42 PM   #3
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
So by way of an experiment as I have been wondering about this myself....

Getting thumbnails.gif
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:03 PM   #4
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
No, still an attachment, no thumbnail. An idea. Here's an attachment inserted, as before.....

NE5534_internals.gif

Now, what happens if I 'insert image', using this button?

Insert Image Button.gif

I get a dialog box requesting the url of my image:

Insert Image dialog.gif

I had to put the image above in as an attachment....do I need to put the url into that dialog box as something like

file://E:\Electronics\diyaudio_threads

Though that surely isn't 'Uniform' to anyone other than me? Or am I missing something very obvious here? Probably.

I would like to get the magnifying glass though. Most people seem to manage to get it ok, their pics appear in a box labelled "Attached Thumbnails". Mine don't.

Last edited by Simon B; 18th April 2012 at 01:12 PM.
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:12 PM   #5
godfrey is offline godfrey  South Africa
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Cape Town
Use the paperclip icon above your reply or scroll down and click on "Manage Attachments".

If using the paperclip, only use it to upload the image. DO NOT then click on the name of the image to get the [attach] tag in your message.

Quote:
Originally Posted by Simon B View Post
Now, what happens if I 'insert image', using this button?

Attachment 277827

I get a dialog box requesting the url of my image:
Bad idea. That's if you want to link to an image that's hosted somewhere else.
Attached Images
File Type: jpg prnt.JPG (38.9 KB, 80 views)
File Type: jpg prnt2.JPG (17.5 KB, 78 views)

Last edited by godfrey; 18th April 2012 at 01:17 PM.
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:14 PM   #6
49 - for the 18th time
diyAudio Member
 
c2cthomas's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Near "Music City" (Nashville Tennessee)
Your are getting warmer - getting warmer - just a little bit more and you will have it.
At the bottom of the text box you will see a "button" (icon) with the words "Go Advanced" on it. Click on that button and a new and more expanded window will open up.

In a 2nd lower window you will see a button icon titled "Manage Attachments". If you click on that icon a new sub-window will pop-up and allow you to browse your files for the image you would like to upload.

There are some limits as to the size and type of image to upload so take a look at that to see if your image is suitable. I prefer to use JPEG.

I hope you find this helpful!!!!
Attached Images
File Type: jpg diyaudio text screen image.jpg (81.9 KB, 76 views)
__________________
DIY audio can be expensive – but getting to see things go up in smoke - that's priceless!!!! ..... "whatever - call it brainfart of Mighty ZM"
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:21 PM   #7
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
Just checking it's not a file name thing, no spaces, 8+3 format

Magmiss.gif

Magpres.gif

(The magnifier and link finger don't show on my screenshots).
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:46 PM   #8
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
I have actually been replying via the 'Go Advanced' button ever since I figured out that was how to avoid having my post come out as one long paragraph, but it's only more recently that I've put pics up.

Anyway, cautious use of Paperclip:

Done, let's see.
Attached Images
File Type: gif NE5534_internals.gif (14.0 KB, 75 views)
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:46 PM   #9
49 - for the 18th time
diyAudio Member
 
c2cthomas's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Near "Music City" (Nashville Tennessee)
Quote:
Originally Posted by Simon B View Post
Just checking it's not a file name thing, no spaces, 8+3 format

Attachment 277835

Attachment 277836

(The magnifier and link finger don't show on my screenshots).
See if JPEG format makes a diff with that.
__________________
DIY audio can be expensive – but getting to see things go up in smoke - that's priceless!!!! ..... "whatever - call it brainfart of Mighty ZM"
  Reply With Quote
Old 18th April 2012, 01:58 PM   #10
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
Ah! That's it!

I only used the paperclip to do the initial upload - ie to get the manage attachments box up - didn't do any attachment.

Now I'll have a look at the Manage Attachments button in the Additional Options box below where I'm typing now. Ok, used that to attach one file. Now I use the paperclip to open the Manage Attachments window and add another file, without clicking on anything other than Manage Attachments under the paperclip.

Previewing the reply, I see the link finger, not the magnifier, try posting.

Edit: They still come through as thumbnails ok.
Attached Images
File Type: jpg SC Treble Boost Circuit.jpg (119.8 KB, 17 views)
File Type: gif NE5534_internals.gif (14.0 KB, 13 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help posting images walker Everything Else 4 11th September 2012 04:45 PM
No images Osvaldo de Banfield Forum Problems 2 15th March 2012 06:33 PM
Posting images using the new software? Ty_Bower Forum Problems 1 14th September 2009 12:54 AM
Help with images sandyhooker Everything Else 1 6th February 2008 07:33 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:14 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2