Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Manufacturers > exaDevices

exaDevices World-class audio devices for do-it-yourself projects from exaDevices

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th March 2013, 11:02 PM   #1301
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by exa065 View Post
Congratulations!

You've mentioned that a similar issue was reported on the J River support forum. Could you send me the link? Perhaps your solution can be used to solve the other case.

Best,

exa065
Yes, it's here: ASIO crackling noise on centre & LFE channels

But this guy didn't have a hardware problem, since he was already up and running with 6 channels in Foobar. I guess that whatever it was it is solved now.
  Reply With Quote
Old 28th March 2013, 12:16 PM   #1302
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Here's a photo of the finished dac.
Attached Images
File Type: jpg bilde (1).JPG (839.3 KB, 836 views)
  Reply With Quote
Old 17th April 2013, 05:34 AM   #1303
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Stokke
Send a message via MSN to Ludomaniac
Any news on linux-drivers for the U2I? I'd really like to use it together with mPAD...
  Reply With Quote
Old 10th May 2013, 05:19 PM   #1304
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Wisconsin
Exa065,

Will the new board have the option to use a mini USB connector. I have a cable I like a lot that I use with my current Exa board. I hate to go through the expense of getting a new one.

John
  Reply With Quote
Old 23rd May 2013, 03:43 PM   #1305
Just DIY!
diyAudio Member
 
pinnocchio's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Montreal
Was there a post that explained how to integrate own 5V supply instead of the USB power?

Thanks
Do
__________________
PREAMPs : AMB α10 + JC-80 clone | Balanced DCB1 | LDR3x | AMPs: AMB β24 | Aleph 5 | VSSA | ML-2 | Fetzilla | Telos 390 Clone | My_Ref FE
DACs : TPA Buffalo II + OPC's NTD1 I/V | TPA OPUS + IVY III Speakers : Jim Holtz Statements | Astasia SD | Tubasson Mark 2
  Reply With Quote
Old 9th June 2013, 09:55 PM   #1306
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Stavanger/Trondheim
I have a Buffalo II (100MHz clock) and Buffalo III dac connected to a exau2i for 2 + 6 channels. I use a Arduino (hifiduino code) to control the dacs. What are the best settings for 384kHz 32bit sound for the quantizer setting, DPLL setting, filter setting, NOTCH delay and OSF bypass?

I am experiencing some dropouts/distortion with 384kHz 32bit sound. So far 7bit true quantizer, BEST dpll, Slow filter, /64 notch and OSF on seems the best stable setting. (Just started experimenting)

Last edited by harruharru; 9th June 2013 at 10:10 PM.
  Reply With Quote
Old 9th June 2013, 10:09 PM   #1307
exa065 is offline exa065  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by harruharru View Post
I have a Buffalo II and Buffalo III dac connected to a exau2i for 2 + 6 channels. I use a Arduino (hifiduino code) to control the dacs. What are the best settings for 384kHz 32bit sound for the quantizer setting, DPLL setting, filter setting, NOTCH delay and OSF bypass?
Your question is about the DAC. You will find plenty of information on this topic on the hifiduino website.
__________________
exaDevices.com | exaSound.com
  Reply With Quote
Old 2nd July 2013, 03:01 PM   #1308
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Wisconsin
I see that you have updated drivers for the U2I. Can you tell us what is different from the older drivers?
  Reply With Quote
Old 2nd July 2013, 03:32 PM   #1309
exa065 is offline exa065  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by johnmarkp View Post
I see that you have updated drivers for the U2I. Can you tell us what is different from the older drivers?
The new driver /dashboard release is for Windows 8 64 bit. Sometimes before installing the new driver it is necessary to install manually .Net 3.5 - Download Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 from Official Microsoft Download Center.
__________________
exaDevices.com | exaSound.com
  Reply With Quote
Old 9th July 2013, 03:08 PM   #1310
kotani is offline kotani  Japan
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Hello.

Thank you for your help in the past.

I bought two exau2i. I love the great sound!
I just have an issue with one of them.

I get the FIFO light and the sample rate lights, but I get no lock on the DAC.
This only happens with one of the exau2i and not the other, as I am easily able to swap them out.

Would it be possible for me to send it in to you to have it checked out?

I tried your support form on the site, but it seems to be broken.

Thanks a lot!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ultimate USB to I2S interface sampler Digital Source 206 30th January 2012 03:45 PM
High Resolution Multi-Channel Digital Interface Brian Brown Digital Source 34 15th January 2008 06:48 PM
interface I2S with USB mermoz Digital Source 0 21st February 2003 10:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:22 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2