Trying to learn Circuit maker - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th May 2006, 10:27 PM   #1
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
Default Trying to learn Circuit maker

Trying to simulate a simple regulator.It works if I connect a battery after the rectifier.It is the trafo I can´t get to work ,and the mains in.how??
Attached Images
File Type: jpg cm.jpg (72.1 KB, 271 views)
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 15th May 2006, 09:18 AM   #2
sreten is offline sreten  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Brighton UK
Hi,

I'm not familiar with CM, but the circuit seems OK.

At a guess I'd say with the battery DC analysis works,
but DC analysis doesn't work with the AC input.

So I'm guessing you need to use AC analysis.

/sreten.
  Reply With Quote
Old 15th May 2006, 09:58 AM   #3
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
Well,I get no AC at the rectifier at all.
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 16th May 2006, 12:48 AM   #4
PM650 is offline PM650  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Tennessee
Perhaps you need to enter a turns ratio for the transformer? Thats about the only thing that I could think of.
  Reply With Quote
Old 16th May 2006, 09:27 AM   #5
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
I have now entered the trafo ratio,and if i dissconnect the bridge I get
22v ac out from the trafo,it is when i connect the bridge i get zero.It says timestep to small. How do I fix that?
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 16th May 2006, 11:36 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Berlin
Hi Ryssen,

You can try a 1000k between secondary and ground and /or use more realistic diodes for the bridge,
or You download from here
http://www.linear.com/designtools/so...gistration.jsp
Lt-SwitcherCAD.
Here You find many examples/tutorials:
http://groups.yahoo.com/group/LTspice

Regards
Heinz!
  Reply With Quote
Old 17th May 2006, 05:55 AM   #7
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
Didn´t work with the resistors,it´s sommeyhing with the diods.Even tried with one 1N4004,nope!
There is a ac before the diode.
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 17th May 2006, 11:24 AM   #8
lndm is offline lndm  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: nsw
Ryssen. I too have had problems with transformers in cm. I don't know what it is. If you remove the transformer and replace it with the sig gen adjusted to what you expect the secondary voltage to be, you'll be right.

If you want to incorporate leakage inductance and DCR, you'll need discreet components.
  Reply With Quote
Old 17th May 2006, 04:14 PM   #9
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
If I remove the diode bridge and connect a batteri instead it works,I´ll
be running bateries herafter.
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 17th May 2006, 06:26 PM   #10
AlexK is offline AlexK  Russian Federation
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Moscow
Ryssen,

There is a mistake in the schematic - transformer's primary should NOT be connected to groung.

Hope this helps.

Alex.
Attached Images
File Type: jpg cm_new.jpg (34.4 KB, 167 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Circuit Maker <<questions>> bogdan_borko Solid State 23 24th January 2011 10:31 AM
Convert formats beteen Eagle/Circuit maker Ryssen Everything Else 0 1st August 2007 11:49 PM
circuit maker library help... Flavio88 Solid State 1 2nd September 2006 04:08 AM
Triode spice models for Circuit maker bogdan_borko Tubes / Valves 3 15th August 2006 12:38 AM
Problem in Circuit Maker 2000 xitronics Everything Else 0 4th December 2005 08:04 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:40 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2