buzzing and pop sound when fender power amp is turned on - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th August 2004, 05:12 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Default buzzing and pop sound when fender power amp is turned on

Hello,

I have this Fender 80W power amp (solid state) which I use for electric drums and guitar practice. The amp had some problems - it would start to distort randomly. I re-soldered some of the transistors and it seems to help. However now when I turn on the amp (from "cold start") it makes loud buzzing noise which ends with a loud pop sound after 2-3 seconds. After that everything seems to be ok, amp works fine. I tried disconnecting the preamp and it still happens. I also replaced the filter capacitors in power supply and no change. If the amp is on for 10-15min and I turn it off and on - this doesn't happen or it is not that loud. I am woried that this could damage the speakers.

Any ideas are welcome.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'POP' sound when unit is turned off coki Car Audio 5 10th September 2007 07:56 AM
Full range buzzing sound. Suggestions? Sylver300B Full Range 39 8th November 2006 06:53 AM
Help! Buzzing sound from dustcap angsuman Subwoofers 1 28th January 2006 04:36 AM
Buzzing sound Måsen Digital Source 0 13th March 2005 08:39 AM
buzzing sound from mini-a's Dennis Hui Pass Labs 4 27th December 2002 08:18 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:08 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2