Car amplifier help needed - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st April 2004, 02:36 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: maryland, USA
Send a message via AIM to eRiCdWoNg
Default Car amplifier help needed

Got a wierd problem- the other day I was playing with my audio system with my new partsexpress woofer and I suddently heard static coming through the woofer. What da heck! It seems to have come before the crossover stage cause if I switched on the internal crossover the static gets filtered. I unplugged the input wire and the static was still there so its not coming from up above the signal chain. When the static is going on, it seems to override whatever input is being fed to the amp as well.

Then, I slapped the amp rather hard with my hand and it went away. Any ideas whats going on? Its done it more then once. Any ideas?

PS amp in question, Soundstream Rubicon 1002 . Ive had it for a few years and so far its been solid reliable.
  Reply With Quote
Old 1st April 2004, 04:05 AM   #2
diyAudio Member
 
Bill Fitzpatrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Eugene, OR
Bad connection, cold solder joint?
  Reply With Quote
Old 1st April 2004, 04:12 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: maryland, USA
Send a message via AIM to eRiCdWoNg
Yea probably- but I wouldnt have a clue where to begin lookin for that....
  Reply With Quote
Old 1st April 2004, 06:19 AM   #4
diyAudio Member
 
Bill Fitzpatrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Eugene, OR
I'd check the input and power supply connections both inside and outside the case. If you don't feel comfortable going further take in for repair. You'ld want to be pretty sure it's the amp that's freaking out but it sounds like it to me.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amplifier for woofer needed tpsorin Solid State 1 24th March 2009 10:59 AM
Powerful sub amplifier needed ostie01 Solid State 14 8th June 2006 01:54 AM
Elan Amplifier M1 or M2 needed emilys Swap Meet 0 22nd April 2005 07:53 PM
Headphone amplifier needed!!! W@ldur Headphone Systems 9 5th October 2004 11:04 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:56 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2