Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th March 2013, 11:09 AM   #11
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Pet,
save your pocket money and buy some chocolate you will like.
DIY audio is too expensive the way you go about it.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 30th March 2013, 03:41 PM   #12
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Im not building smps,im not building apex b500 yet,but i fixxed that thing and it worked,im not that stupid to think there are 500w tda amps,
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 30th March 2013, 03:45 PM   #13
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Quote:
Originally Posted by AndrewT View Post
Pet,
save your pocket money and buy some chocolate you will like.
DIY audio is too expensive the way you go about it.
Bought audio i too expensive my finished tda2003 amp costed me 1 $ while comercial equvalent are 50 - 100,so you were wrong this time,my other amps didnt work because bad contacts,and bad chips,this one worked
I understand electronics much better than you think i do,things go wrong because i mess up the design
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 1st April 2013, 06:49 PM   #14
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Ive built an tda2050 amp and one channel makes a buz and tthe other does nothing and the series light test lights up a lot,what could it be where shoud i look,help me please
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 1st April 2013, 07:16 PM   #15
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
AFetr more measurements i found out that the filter caps might be broken,could voltage with a lot of ripple cause the chips to pull in more power than usual,i cant say that they get warm,they are stone cold after 10 secs without heatsink,but a buzz that sounds like the filter caps are bad.Is it ok to run this amp with 1000uf filter caps,since the originals were 4700 and i cant find caps that big at such a high voltage [35v]
The test lamp lights up at max power it being a 20wat bulb.
As im writing this i realized maibe because the lamp not giving enough power maybe it just shuts of when it tries t start,this behavoir i aleardy seen in my other amp,cn be avoided by quikly turning it of and on.
Also my soldering iron broke,i will have to wait a couple of months until i get a new one so see you then if any soldering is needed
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 2nd April 2013, 08:56 AM   #16
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
I tried a bigger light,starting it quicly and still the same ,maybe its no the caps,it stil pulls in a lot of power but he chips are stone cold,
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 2nd April 2013, 09:07 AM   #17
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
I think its the trafo ,or bridge or caps,the lm1875t did the same thing and just as this one did it on only one channel,but i threw away those expensive chips for no reason,but as i said my soldering iron broke so i wil wait a couple of months if soldering is needed,if the trafo is dead,then all the project is thrased,since trafos are expensive and since i aleardy had one i wanted to build the amp,if its broken then iwill throw it away and wind my own,
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 2nd April 2013, 10:26 AM   #18
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
One of the chanels just dont turns on,i tested everithing,the other chanell no longer has dc on it but the other does nothing,no hum,no nothing no pop on on off
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 2nd April 2013, 11:05 AM   #19
PetruV is offline PetruV  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
it ******* poped the chip.i swear im never building a chip amp again such a piece of **** **** it all,im never building an amp ever again such a piece of ****,it burned the transformer and **** gooes all my money to waste. 100 ******* bucks went into the drain because of some shitty idea to use chips
I will never recommend a begginer chip amps
__________________
I know everything but do nothing
  Reply With Quote
Old 11th July 2013, 10:21 PM   #20
stewin is offline stewin  Kenya
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
try manojs aud600
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What happens when a sub is in a corner djn Subwoofers 26 19th May 2011 08:04 PM
Forum 'Category' appears at the top of the forum list dfidler Forum Problems 0 14th August 2010 07:55 PM
Forum donation in honour of a forum member tinitus Everything Else 0 25th October 2009 01:45 PM
French people on the forum ? Des Français sur le forum ? frankie Introductions 19 30th December 2002 08:40 PM
out of the corner.... ChesterFuzzin' Multi-Way 6 6th June 2002 09:13 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:55 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2