No sound from 2.1 channel speaker system - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th June 2012, 09:50 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Default No sound from 2.1 channel speaker system

I have the following system:
2.1 channel speaker system
one 40W rms 4-inch Sub Woofer
two 15W rms 3-inch each satellite speakers
volume, bass and treble control
contains three D2030A amplifiers. no other IC used.
1600watt PMPO



I cannot hear any sound from the subwoofer as well as from the satelite speakers. all the wires are conected properly. the power to the amplifier is also ON which is indicated by the green light on the control panel.


Please suggest possible troubleshooting/ circuit testing guidelines.



thanks in advance.
  Reply With Quote
Old 10th June 2012, 12:26 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Advise us of your skill level, tools and testequipment available to you. E
  Reply With Quote
Old 10th June 2012, 06:00 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
i am a second year engineering student.
i will be able to check about the non working of any electronic component on the amplifier circuit, that may be fried with your help.

tools at my disposal:
  1. multimeter
  2. screwdriver/pliers/wire ripper
  3. soldering kit
  4. extra speakers
  Reply With Quote
Old 16th June 2012, 04:06 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
looks like everyones busy....... :P
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kicker zx700.5 sub channel has humming sound and amp2 has echo like sound ivkata Car Audio 3 10th April 2012 09:23 PM
4 channel to power a whole system? Is this good or bad? chipper Car Audio 2 17th August 2010 01:19 AM
Creating 5.1 Multi Channel sound from 2 channel jenkrich Everything Else 5 1st September 2009 07:29 AM
How to set a 5.1 channel surround system sundareg Multi-Way 7 13th August 2003 02:48 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:03 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2