Help!--my icons are freaking out. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th September 2003, 09:38 AM   #1
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
Default Help!--my icons are freaking out.

I find that the icons on my desktop , like bmp , gif , folders , etc
change after some time. When I start up they are correct. After say over half and hour when I look at them they have changed.
Say for example some folders ( plain yellow) now have a blue '*' inside them. The bmp files have changed from the mug and paintbrushes to say a printer with a rainbow background. The change is not always the same.
What is happening ? Is this due to a virus? Any impending crash to be expected ?
Thanks for any help.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 26th September 2003, 10:28 AM   #2
dhaen is offline dhaen  Europe
diyAudio Moderator Emeritus
 
dhaen's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: U.K.
Which M$ operating system?
Do the file associations change? Eg does "Paint" still open a .bmp?

Cheers,
  Reply With Quote
Old 26th September 2003, 10:39 AM   #3
diyAudio Member
 
Cradle22's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Dortmund, Germany
Hi!

This is a known MS bug, has something to do with memory managment. Happens a lot with Win98, Win98 SE and Win ME, but other MS OSses are not free from the bug, as well...

You can download TweakUI from Microsoft (search their site for TweakUI), install it (unpack to a folder, right click on the ".inf" file and chose "Install").

Now you have a new Icon under System Properties, called TweakUI. Open it, and select the tab "Repair". There you find an option "Rebuild Icons". Chosing that should repair the icons for you.

Hope that helped,

Arndt
__________________
************************
A Sacrifice For Freedom
  Reply With Quote
Old 26th September 2003, 12:44 PM   #4
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
Hi John,
The file associatin does not seem to change. Paint opens .bmp as usual. Operationally there seems to be no problem. My OS is Win98SE.
Arndt , you may be right about the memory management. Someone from here told me the same thing. If John does not have any other suggestion I will try out yours.
Thanks to both of you.
Cheers.
Ashok.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 26th September 2003, 03:36 PM   #5
dhaen is offline dhaen  Europe
diyAudio Moderator Emeritus
 
dhaen's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: U.K.
Ashok,

I'd go with Arndt's suggestion.

Cheers,
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New proud owner of Aleph 5 freaking out 'cause of hum bbakota2000 Pass Labs 39 2nd May 2004 04:21 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:31 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2