hey guys!!! I need help with my 300 watts subwoofer amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th January 2012, 05:10 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
Default hey guys!!! I need help with my 300 watts subwoofer amp

I'm pretty sure you all are familiar with the Australian wonder who designs circuits (Rode Elliot) his website (sound.westhost.com/).
I've tried some of his PCB's and they are pretty good. Now I'm attempting his 300w subwoofer amp, god i hope someone here built it before
the setup I'm running has a power supply very beast 600VA (56-0-56VDC), 8 power transistors (MJLs) in all (his high power version), probably some of you guys know if your familiar with P68 I'm allowed to use up to 70 Volts with the extra transistors, i have a 2 channel setup.
Questions:
*do you think I could safely bridge this amp into 4ohms? using the 56VDC and the 8 power transistors on each channel
*do you think this amp could be stable down to 2ohms each channel with the mentioned supply voltage.

regards,
Mr.Dragon
  Reply With Quote
Old 16th January 2012, 12:03 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
bump
  Reply With Quote
Old 16th January 2012, 12:46 AM   #3
just another
diyAudio Moderator
 
wintermute's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Blog Entries: 22
Hi, If you have bought pcb's off Rod, then you should be able to access his forum, and ask questions there. Probably no where better to get the answers than from the designer

Tony.
__________________
Any intelligence I may appear to have is purely artificial!
Some of my photos
  Reply With Quote
Old 16th January 2012, 07:38 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
I sent an email to him a few days ago and im still waiting
  Reply With Quote
Old 16th January 2012, 09:49 AM   #5
djQUAN is offline djQUAN  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: manila
Send a message via MSN to djQUAN Send a message via Yahoo to djQUAN
I have successfully ran his P68 on 2 ohms before but that was using 5 pairs of MJ15003/4 transistors which are 250W on 50V rails.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hey guys Structo Introductions 3 16th December 2010 01:38 AM
Hey guys gatekeeper Multi-Way 4 26th January 2006 10:30 PM
Hey, you guys! hairylee Introductions 1 19th November 2004 12:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:00 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2