HP 651B Help, Manual, issues - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st May 2008, 01:01 AM   #1
diyAudio Member
 
Zero Cool's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: MN
Default HP 651B Help, Manual, issues

My Faithfull HP 651B oscillator seems to be having some problems of late with DC offset at the output. The signal still looks good, but with offset.

I first noticed this when testing a bunch of opamps that came from a mixer that got hit by lightning. I built up a breadboard and would notice that as i tested more and more i was noticing lots of DC offset from the opamp. I determined it was the oscillator that was the problem. short the output for a second and no more offset!!

SO, something has gone wrong in my 651B, maybe the caps are dying or a resistor has opened up or something. I need to find a manual. But thought i would ask if anyone has ever worked on one of these. if there are any tips or info.

Zc
  Reply With Quote
Old 21st May 2008, 01:43 PM   #2
diyAudio Member
 
Zero Cool's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: MN
I managed to Buy a Service Manual CD from www.ArtekMedia.com

GREAT! guy! I emailed him stating i needed the manual right away and asked if i made an ebay purchase could he email me the PDF of the manual from the disc and send me the CD later on. Well he emailed me back and sent me the manual in PDF! straight out! Awesome!

I Sent him paypal for the CD plus a little extra for being so generous!

So looking at the service manual i see there is a big 1200uf capacitor at the output of the amplifier. The parts list just says 34D special and no other part information. 1200uf but no WV. I will have to open the unit up and take a look. I bet that cap is going bad.



Zc
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seek help: Leader LDM-171 user manual (Service Manual) 0451ym Parts 1 21st November 2013 03:10 PM
NAD 216 issues Kamuy Solid State 28 17th December 2009 03:16 PM
WAF issues Lostcause Full Range 15 17th August 2008 03:21 PM
IP issues GRollins The Lounge 25 10th July 2007 05:43 AM
CFB Issues Fuling Tubes / Valves 12 23rd August 2005 07:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:26 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2