DD/ DTS signal not being detected - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else

Everything Else Anything related to audio / video / electronics etc) BUT remember- we have many new forums where your thread may now fit! .... Parts, Equipment & Tools, Construction Tips, Software Tools......

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th November 2007, 04:06 PM   #1
Vivek is offline Vivek  India
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Bangalore, India
Default DD/ DTS signal not being detected

Hi all,
I use a Denon AVR1403 5.1 receiver and a Samsung DVD player. Both are about three years old. When I use the coaxial connection, the Dolby Digital and DTS signals are not being recognised. The other DSP modes like Pro Logic and virtual surround etc are working fine. I changed the coaxial cable and tried several DVDs. The same problem exists. One thing I noticed is that the DVD player's RCA sockets appear to be weak and the picture flickers and sound distorts when I handle the RCA plugs. Has my DVD player past its life? Thanks for any inputs.

Vivek
__________________
Thank God for DIY audio.
  Reply With Quote
Old 13th November 2007, 06:29 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dona paula, Goa
The solder of the RCAs tends to break by shaking (intentional/unintentional).
Just open up and check.

Also check the cable. Sometimes the connector parts are riveted and could be a problem.

Gajanan Phadte
  Reply With Quote
Old 13th November 2007, 07:04 PM   #3
Vivek is offline Vivek  India
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Bangalore, India
The outputs were set to PCM and not bitstream. It's working fine now. Thanks for your reply.

Vivek
__________________
Thank God for DIY audio.
  Reply With Quote
Old 18th November 2007, 06:57 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally posted by Vivek
The outputs were set to PCM and not bitstream. It's working fine now. Thanks for your reply.

Vivek
hi vivek, sorry 2 interrupt here. i tried 2 mail u but i couldn't. i just want 2 build a 7.1 system. my primary use will b games. and then movies n music. my budget is 7-8k rs. i can increase the budget if i get far better quality. plz suggest me drivers. plz mail me kannan921@hotmail.com
expecting ur reply. tx.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PWM signal to Audio signal possible? thx_dts71 Class D 2 11th November 2008 02:38 PM
where to get sub signal from terminatorgunit Car Audio 5 30th September 2006 09:58 PM
How do I turn an high current signal into a line level signal?? sardonx Tubes / Valves 8 27th August 2005 11:16 AM
Creating a differential signal from a single-ended signal for bridged amps Peter Daniel Chip Amps 45 8th November 2004 12:47 PM
signal out on a CD ROM RMS Digital Source 5 8th May 2002 08:29 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2