Need help ... 196C Dead ? Doesn't power up anymore... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Equipment & Tools

Equipment & Tools From test equipment to hand tools

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th December 2012, 02:19 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Default Need help ... 196C Dead ? Doesn't power up anymore...

Hi everybody !
Here is the problem : I've a Fluke 196C since last 2007 and I only use it 10 times a year so you may imagine, the scope is like new... Last week when I've tried to make a measurement, nothing (the scope is stored in is box). First I thought of a dead battery but after a night of charging time still nothing, when I press the ON button, I only hear a short "beep" and nothing append after. I've downloaded the service manual and it seems very bad, if I'm right they said that this is the software that had crashed ?! How is it possible without manipulation ? DRAM with factory problem ?
Anyway, does anyone of you had an idea ? How can I solve the problem ? I've sent a mail to Fluke and as a response : 904 to investigate ! Is it possible to download the software using the optical cable ?
Your help will be very -VERY- appriciate !
Cheers from France
Olivier

Last edited by huskvarn; 7th December 2012 at 02:23 PM.
  Reply With Quote
Old 12th December 2012, 02:35 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: BC, Canada
The battery is dead and they do go bad a lot of times. I forget if you can ran it without one for testing. String a bunch of good NiMH and use that for testing and it doesn't have to be the right size, cheapest are the AAAs used for cordless phones. Once you confirm, buy a replacement off eBay for $30-50 or rebuild the battery with the proper size one.

Fluke charges close to $2000 to replace a tampered mainboard but you get a unit that is calibrated.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help - dead power supply in assemblage dac zerotohero Power Supplies 4 1st June 2010 02:50 PM
linear power,one channel dead robertleo Car Audio 3 11th August 2008 12:12 PM
xbox power suppy dead guitar_joe Power Supplies 3 2nd July 2008 04:03 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2