Hickok 605 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Equipment & Tools

Equipment & Tools From test equipment to hand tools

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th December 2010, 04:18 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Default Hickok 605

Hello, all. I am new to this community, and I hope someone can help me. I have recently purchased a Hickok 605, which turned out to have a few problems. Even though it tests rectifier tubes such as 5y3, 5z4, and 5ar4 correctly, it does not function properly when I attempt to test 6v6s and 12ax7s. Both 6v6s and 12ax7s are tested with the use of the p4 switch, while the aforementioned rectifiers use the p3 switch. It appears that nothing happens (the needle stays still) when tubes that require the pressing of the tester's p4 switch are tried.
Can anyone please instruct me as to what may be the problem with this tester? I am thinking, first, of replacing caps and resistors, but since I do not have the schematic for this particular tester, I cannot be sure of the correct values. If anyone knows where to locate the schematic for the Hickok 605, kindly let me know. In fact, any help/advice would be appreciated.


Thank you so much in advance.

Hachiro

  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Meridian 605 Mono Blocks ANTHONY2181 Solid State 30 2nd February 2011 11:29 PM
Altec 605 OB help ezr1 Multi-Way 7 30th April 2010 02:09 PM
Altec 604 vs. 605 korneluk Multi-Way 4 23rd March 2009 12:50 PM
repairing hameg 605 scope momin Parts 1 15th August 2007 06:56 AM
Hickok 600/605/800 settings? lgo51 Tubes / Valves 1 3rd May 2002 03:18 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:08 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2