A problem with my oscilloscope - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Equipment & Tools

Equipment & Tools From test equipment to hand tools

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th August 2007, 07:57 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Default A problem with my oscilloscope

Hello

I have a problem with my old tube Telequipment 43A oscilloscope, I use a sine wave generator who work perfect and have only .01 % distortion, but wen I feed my oscilloscope with any sine waves it's kind of oscillating alway's at the right side of the sine wave in the screen of the scope. It is doing that only with my scope, so it's not a problem with my sine wave generator.

I include a photo of that, I was very close so it's bit out of focus photo and it's hard to catch the sine with my camera.

What can by the problem ?

Thank

Gaetan

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 13th August 2007, 12:41 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Canandaigua, NY USA
That kink in the waveform looks like it might be at a crossover point, so there might be a problem with half of a vertical amplifier. It might also be a power supply problem. The usual method of troubleshooting tube scopes is with a tube tester and confirmation by tube substitution. I'd check the power supplies with a DVM, then try to borrow another scope and work my way through the vertical amplifiers. If the power supply is good, you should also suspect any electrolytic capacitors associated with the amplifiers.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oscilloscope Channel 1 problem on BK Precision model 2120 albertho Parts 1 20th October 2007 11:21 PM
Oscilloscope use. argonrepublic Parts 1 21st January 2006 08:00 AM
Oscilloscope problem Alien8 Parts 1 13th November 2005 09:47 AM
PC or USB Oscilloscope owel Parts 9 31st March 2004 09:55 PM
Oscilloscope anybody? nitropowered Swap Meet 5 24th July 2002 04:14 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:38 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2