Elektor's "Ulti Amp" - Page 5 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Elektor

Elektor News and offers from Elektor Magazine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th November 2013, 10:26 AM   #41
Piersma is offline Piersma  Netherlands
diyAudio Member
 
Piersma's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Netherlands
Default Ulti Amp problems

hi Jack,

Missed your last posting during the august holidays, sorry.
Did you resolve the problems by now?

Piersma
  Reply With Quote
Old 11th November 2013, 06:58 AM   #42
JackV is offline JackV  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
Default Measurement Ultiamp

Hi Piersma,

No problem, I hope you had a good holiday. I haven't had much time in the meantime also.
Regarding the Ultiamp project:
I've purchased some poti's to replace R13, R14, R15 and R27. In this way I hope to get the DC-settings in the correct range.
I've noticed that sometimes one channel doesn't produce any audio although the security PCB indicates everything is switched on and OK.

Do you have any suggestions? Do you have some detailed pictures of your modifications?

Thanx!

JackV
  Reply With Quote
Old 11th November 2013, 08:09 AM   #43
Piersma is offline Piersma  Netherlands
diyAudio Member
 
Piersma's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Netherlands
Default Problems

hi Jack,

Check the idle current stability over at least one hour and see what happens, it might be the cause of the problem you mention. I would strongly suggest, as mentioned earlier in this threat, to use 0,1% resistors in the front end stage to resolve the DC offset.

regards,
Piersma

Jack V please sent me a private message
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need comments about "100W power amp. elektor april 1982" jinkuchi Elektor 78 22nd February 2011 04:15 PM
What makes an amplifier "bright", "warm", or "neutral"? JohnS Solid State 51 13th December 2009 06:42 PM
Pls comment on "Compact audio amplifier" from Elektor goldyrathore Solid State 11 3rd March 2003 08:20 AM
Anyone used Scan-Speak's "Flow Resistors" or "Aperiodic Vents"? Ignite Multi-Way 3 18th November 2001 08:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:57 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2