TubeDAC losing signal lock - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th February 2007, 03:54 PM   #1
Nisbeth is offline Nisbeth  Denmark
diyAudio Member
 
Nisbeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Denmark
Default TubeDAC losing signal lock

I have just finished assembling a Scott Nixon tubedac and although it plays very nicely, there is one problem: It keeps losing signal lock in the pauses between tracks on a cd (and the deemphasis-light starts flashing instead). Pressing pause and then play again on the DVD-player is usually enough to get the DAC to lock on to the signal again, but this is very annoying, especially since I have several other DACs based on the CS8414/TD1543 and none of them have this problem. Does anyone know what's wrong?


/U.
  Reply With Quote
Old 27th February 2007, 06:22 PM   #2
Nisbeth is offline Nisbeth  Denmark
diyAudio Member
 
Nisbeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Denmark
Bump! Anyone?


/U.
  Reply With Quote
Old 27th February 2007, 06:28 PM   #3
diyAudio Member
 
Andypairo's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: near Milano , Italy
It seems to be something related to the loopfilter, check its components...

Cheers

Andrea
__________________
I don't believe in audiophile components - except when I can get them at frugal-phile(tm) prices
  Reply With Quote
Old 27th February 2007, 06:35 PM   #4
Nisbeth is offline Nisbeth  Denmark
diyAudio Member
 
Nisbeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Denmark
Oh yes, the loopfilter components are totally different from my previous design. I'll fiddle a little with the values and see if I can get it to behave properly. Thanks


/U.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CS8416 Signal Lock LED dsavitsk Digital Source 2 22nd April 2008 03:59 AM
DCX2496 input A losing signal constantly mazeroth Digital Line Level 5 14th February 2006 06:46 AM
Signal Lock LED w/ CS8414? fluckscapacitor Digital Source 4 31st July 2005 07:23 PM
"Signal Lock" Indicator for CS8412/TDA1543 Nisbeth Digital Source 7 5th January 2004 09:02 PM
tda1541a tubedac question kasra Digital Source 13 15th December 2003 06:48 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:03 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2