Philips cd650 transport problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th May 2005, 09:05 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, On
Default Philips cd650 transport problem

Hello this is my first post so i hope i have included everything

My cd650 seems to have devoloped some serious gremlins. When the unit powers, on the transport spins up without a disc inside. with a disc in, the player will not read and the transport does not stop to eject the disc so it comes out spinning.

I have opened it up and tried to trace the fault, as near as i can tell it is between the main pcb and the pcb under the transport. When the 5 pin connector between them is disconnect the problem disappears.

Is this a problem with the transport (CDM2/10) or the board?

Any help would be really appreciated
  Reply With Quote
Old 19th May 2005, 09:12 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Try replacing capacitor with position 2109.
If you are lucky the position numbers are printed on the PCB.
If not you'll have to wait till someone can give more info.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 20th May 2005, 03:23 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, On
No there are no numbers printed on the board, but thanks for the advice.

If I find a schematic I'll try it out.
  Reply With Quote
Old 21st May 2005, 04:27 AM   #4
diyAudio Member
 
electropt's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lisboa
Hi,

Look HERE for the CD650 schematic.

Cheers
  Reply With Quote
Old 28th May 2005, 05:17 PM   #5
jonbee is offline jonbee  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Seattle
Hi,
I'm having the same problem with my Philips base machine. Please email me if you'd like to collaborate (including cost sharing) on this issue. Thanks, John
  Reply With Quote
Old 28th May 2005, 11:16 PM   #6
Banned
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lisbon, Portugal
Default Re: Philips cd650 transport problem

Quote:
Originally posted by schonning0
My cd650 seems to have devoloped some serious gremlins. When the unit powers, on the transport spins up without a disc inside. with a disc in, the player will not read and the transport does not stop to eject the disc so it comes out spinning.
It looks like the player is running without the clock.
The oscillator is controlled by the SAA7220 digital filter, maby it went kaput?
  Reply With Quote
Old 23rd June 2005, 12:24 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, On
Where can i find the SAA7220 P\B and posibly a TDA1541A so i can see if that is the problem?
  Reply With Quote
Old 23rd June 2005, 06:39 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Taiwan
Default philips cd 650

I got the same problem with my CD650.Do I need to take the 5 pin disconnected?or just replace the capacitor as above discribed?
Thanks
  Reply With Quote
Old 24th June 2005, 07:37 AM   #9
jonbee is offline jonbee  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Seattle
Default SAA7220P/B source

I just received one SAA7220P/B for my unit today from:

http://www.efuns.net/diyer/

The seller is in China and the chip looks great. I will install it this weekend and see if it helps. I'll post the results in a few days.
  Reply With Quote
Old 24th June 2005, 09:47 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Taiwan
Default CD650 help

After checking my 650, I found that the -2 of the 5 pin connect on the "Supply+Decoder PCB" is 0 voltage. According to the schematic,the voltage should be -10+-2 V.Could anyone tell me what components maybe damaged?
Thanks
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Philips CD650 mods SimontY Digital Source 1095 19th October 2014 05:05 PM
Philips CD650 carlosfm Digital Source 35 16th May 2009 01:41 PM
Vecteur L4 - Philips transport problem moonman Digital Source 9 30th August 2008 10:00 AM
philips cd650 problem kaulagalvis Digital Source 1 13th July 2007 06:46 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:52 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2