Marantz CD63 & CD67 mods list - Page 1763 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th October 2011, 10:04 PM   #17621
RCruz is offline RCruz  Switzerland
diyAudio Member
 
RCruz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Wallis
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by UV101 View Post
On another note, here's a pic of the new modified CFP DOS in the player :-)

Click the image to open in full size.
Can you please explain the mods you did to the CFP DOS ?
__________________
RC
  Reply With Quote
Old 30th October 2011, 10:55 PM   #17622
UV101 is offline UV101  England
diyAudio Member
 
UV101's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Oxford
Same as Brent Ricardo, CCS replaced with original resistor, all FETs and I used mica caps and uprated coils on the filter. :-) As I say, Brent went through it all on here a few weeks ago. I will replace those ZA's with BG's as soon as I get time to recover a few!!!
__________________
When Bitstream came out, I thought, “my God, what are we going to do...?” Ken Ishiwata http://www.hifisounds.co.uk
JA-88D Class A, Audio Aero Capitole MKII, Focal and Kimber "Leave Nothing as Standard"
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 09:22 AM   #17623
RCruz is offline RCruz  Switzerland
diyAudio Member
 
RCruz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Wallis
Blog Entries: 1
Thank you UV101

I know what brent did. Did you experiment also with the jfet CCS ? If so what are your subjective opinions ?

I agree with you that BG sound better than ZA in the DOS... But then also do Silmics II
__________________
RC
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 10:10 AM   #17624
quan is offline quan  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: sydney
Hi guys , i swapped back the original xtal on servo and the 1M resistor.
But the problem persist.-sled error 12 , now in service mode P00- the sled is NOT moving outward as i press cue/review.
?focus off?spindle off?radial off?
Any suggestions
Quan

Last edited by quan; 31st October 2011 at 10:11 AM. Reason: info
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 03:22 PM   #17625
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
It could be a broken driver IC, it should be moving in service mode, no matter what.

You can test that by swapping two drivers and see if the problem goes with it, if you have no new driver around. But first you should check the voltages at the drivers AT THE PINS to see if anything's missing, like +/- 11V or the 2.5V reference voltage.

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 07:27 PM   #17626
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Quote:
Originally Posted by UV101 View Post
Same as Brent Ricardo, CCS replaced with original resistor, all FETs and I used mica caps and uprated coils on the filter. :-) As I say, Brent went through it all on here a few weeks ago. I will replace those ZA's with BG's as soon as I get time to recover a few!!!
Hi Ian,

How do you like the sound of the 'new' DOS?

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 07:42 PM   #17627
quan is offline quan  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: sydney
Quote:
Originally Posted by 6h5c View Post
It could be a broken driver IC, it should be moving in service mode, no matter what.

You can test that by swapping two drivers and see if the problem goes with it, if you have no new driver around. But first you should check the voltages at the drivers AT THE PINS to see if anything's missing, like +/- 11V or the 2.5V reference voltage.

Ray
Thanks Ray, i will test the driver IC.
Quan.
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 08:29 PM   #17628
quan is offline quan  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: sydney
Look like Q105 is dead. The voltage ref on inputs A registers 0, the Vcc/Vee-measures 0.03V and power supply at input is rock solid 12/-12V
Need to check farnel for parts now.
  Reply With Quote
Old 31st October 2011, 10:36 PM   #17629
UV101 is offline UV101  England
diyAudio Member
 
UV101's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Oxford
Quote:
Originally Posted by RCruz View Post
Thank you UV101

I know what brent did. Did you experiment also with the jfet CCS ? If so what are your subjective opinions ?

I agree with you that BG sound better than ZA in the DOS... But then also do Silmics II
I've not tried so far. Been a exceptionally busy again. I will get round to playing with the DOS configuration eventually!!

Quote:
Originally Posted by 6h5c View Post
Hi Ian,

How do you like the sound of the 'new' DOS?

Ray
Hi Ray, the player is not quite right yet. This build is from scratch and so there is a lot going on and many new components. I'll will say it sounds very promising. Very detailed and dynamic. definitely lost the harshness I didn't like in my previous builds. As you know, I have one of the last original DOS boards too. In time I will test back to back with identical PSU and report.
__________________
When Bitstream came out, I thought, “my God, what are we going to do...?” Ken Ishiwata http://www.hifisounds.co.uk
JA-88D Class A, Audio Aero Capitole MKII, Focal and Kimber "Leave Nothing as Standard"
  Reply With Quote
Old 1st November 2011, 01:07 AM   #17630
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2005
How do you mount those cfb dos-boards? as i don't see mounting holes.

How much current do they use aprox?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:54 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2