Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th November 2009, 05:48 PM   #13521
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Quote:
Originally Posted by studiostevus View Post
Ray, I connected everything. I now have one of the original 100ohm resistors between the the hdam-bypass and the RCA's. Volume is pretty low now, for my understanding, what are the other side-effects from having this 100ohm instead of your recommended 47ohm?

(didn't have a 47ohm here, just a 40 or 100)
There shouldn't be any side-effects. 40 ohm, 47ohm, 100ohm, that really shouldn't matter much in sound level. Volume should be just as loud as with the HDAM in place. In the original player, there's 2x 100ohm in series, so theoretically it should be louder now

Are you sure you have everything connected properly? Opamp output > 100 ohm > output socket

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 05:50 PM   #13522
RCruz is offline RCruz  Switzerland
diyAudio Member
 
RCruz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Wallis
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by Malefoda View Post
How do you know if it's balanced or not? I think it is as it looks symetrical...

Ricardo why not a new thread! That may be exciting =)
It has balanced outputs

How can I start a new thread ?
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 05:54 PM   #13523
grofus is offline grofus  England
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stevenage
Hi all, I'm Steve. Yes, another one. I need some advice. I have upgraded the diodes to schottky and in doing so the display has ceased to function. I read somewhere on here another member had the same problem. I just need to know where to start looking as i'm a novice. The player works fine with great sound apart from the display. Any ideas welcome. Great forum by the way. Thanks, Steve

Last edited by grofus; 15th November 2009 at 06:22 PM.
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 05:56 PM   #13524
diyAudio Member
 
Malefoda's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Send a message via MSN to Malefoda
Just clic Digital Source - diyAudio then "new thread". It's always nice to see good players back to life
Ok let's check Studiostevus work, sorry for ot Ray!
__________________
QED T260, Thorens TD-318, Marantz CD-43, TK2050, JBL 4313B & MJK's OB: music!
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 06:27 PM   #13525
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brunei
Double checked it... I measured with DMM 100ohm between the start of the bypass and the RCA's, so should be fine. Maybe it's the new opamps that are a bit quieter.

So.. where do we stand:
- muting circuit removed
- muting caps gone
- Raygulators for the +/- 12V rails
- LM4562 opamps
- Bypassed HDAM

What's the best thing to follow?
Clock?
Or are there some more caps to remove/change (In a SE version) ?
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 06:32 PM   #13526
Glenn2 is offline Glenn2  United Kingdom
diyAudio Member
 
Glenn2's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: London, UK
Quote:
Originally Posted by Malefoda View Post
Lee,
I would be very happy if you can tell me how you spiced your TDA1547



How do you know if it's balanced or not? I think it is as it looks symetrical...
Right now I plan on using an extrenal single opamps like top Analog Device or National Semi to do the work of the internal ones and the DOS it.

Again, I'm begging all you even if have different points of view (that makes us more rich!) on my Philips CD951 • A DAC7 (TDA1547) vs TDA1541A R1 vs SM5872 story ! Promise I won't do (too soon...) commercial break for my church again

Ricardo why not a new thread! That may be exciting =)
I was talking about PCM56 in the Denon.
And I wasn't talking about external op-amps, I was talking about the I/V opamps INSIDE the PCM56. You can take I-out before these or V-out after these as the both signals have output pins.
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 06:40 PM   #13527
RCruz is offline RCruz  Switzerland
diyAudio Member
 
RCruz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Wallis
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by studiostevus View Post

What's the best thing to follow?
Clock?
Just follow Ray´s list....

Next thing I would do is replace the stock 7805 main +5v reg by a LM340AT... That should give an overall boost right now.
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 07:24 PM   #13528
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Quote:
Originally Posted by grofus View Post
Hi all, I'm Steve. Yes, another one. I need some advice. I have upgraded the diodes to schottky and in doing so the display has ceased to function. I read somewhere on here another member had the same problem. I just need to know where to start looking as i'm a novice. The player works fine with great sound apart from the display. Any ideas welcome. Great forum by the way. Thanks, Steve
Hi Steve,

You can check if the negative display voltage is present at Q851. It should have about -24V at the output.

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 07:48 PM   #13529
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Default Steve

Ian,

thanks again.

what rating for the caps 16V or 35V?

really grateful for the help,

Steve
  Reply With Quote
Old 15th November 2009, 08:03 PM   #13530
grofus is offline grofus  England
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stevenage
Quote:
Originally Posted by 6h5c View Post
Hi Steve,

You can check if the negative display voltage is present at Q851. It should have about -24V at the output.

Ray
Thanks Ray, I will check that tomorrow
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:29 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2