Marantz CD63 & CD67 mods list - Page 1298 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th August 2009, 08:08 AM   #12971
diyAudio Member
 
Malefoda's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Send a message via MSN to Malefoda
There is -5V in the player?
__________________
QED T260, Thorens TD-318, Marantz CD-43, TK2050, JBL 4313B & MJK's OB: music!
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 08:14 AM   #12972
Chivvyp is offline Chivvyp  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: London
Quote:
Originally Posted by Malefoda View Post
There is -5V in the player?
No, this is for an old philips player.

Pete
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 08:47 AM   #12973
Thomo is offline Thomo  United Kingdom
diyAudio Member
 
Thomo's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Have you tried using a different 337?

I had a batch of poor quality or fake 337's and they kept giving up on me.

Lee.
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 09:02 AM   #12974
Chivvyp is offline Chivvyp  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: London
Quote:
Originally Posted by Thomo View Post
Have you tried using a different 337?

I had a batch of poor quality or fake 337's and they kept giving up on me.

Lee.
Hi Lee,

Yes, tried a couple and both the same. The odd thing is that it's working fine without the cap. Only get the voltage drop when I add it in. Take it out and the voltage is -5 again. It's driving me mad

Regards

Pete
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 12:39 PM   #12975
RCruz is offline RCruz  Switzerland
diyAudio Member
 
RCruz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Wallis
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by Chivvyp View Post
Hi Lee,

Yes, tried a couple and both the same. The odd thing is that it's working fine without the cap. Only get the voltage drop when I add it in. Take it out and the voltage is -5 again. It's driving me mad
Hi Pete

I had similar issues while building -12v sregs.... try to load the output with some resistance and see if it works.

Ricardo
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 02:29 PM   #12976
Chivvyp is offline Chivvyp  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: London
Hi Ricardo,

Thanks for the advice, I'll try that. I'd assumed the DMM would provide enough of a load but I'll add a resistor in the output and see if that helps.

Thanks

Pete
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 03:55 PM   #12977
diyAudio Member
 
Malefoda's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Send a message via MSN to Malefoda
I feel the need of checking again in mine..

About the player, my ears get used to the DOS or the DOS get wider, in space and in frequency. Is it buring in? That means it will get even better in few weeks
__________________
QED T260, Thorens TD-318, Marantz CD-43, TK2050, JBL 4313B & MJK's OB: music!
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 04:40 PM   #12978
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Cheshire
Hi

Please can someone help me with fitting a Tentlabs XO3.2 into my CD63?

http://www.tentlabs.com/Products/cdu...xo3/index.html

Instructions: http://www.tentlabs.com/Products/cdu...23mounting.pdf

I can work out where to take "clock out" from (bottom pin of crystal and right pin of CD02 cap).

The XO 3.2 contains an additional reclocking circuit for the digital output (SPDIF), which requires interrupting the signal between the decoder and the buffer and feeding it into "SPDIF in" on the XO3.2 board.

There seems to be no decoder on my CD63 board, just an empty slot for a SAA7345.

Where should I take my signal from?

Thanks guys.
__________________
Regards.
Michael
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 07:00 PM   #12979
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Quote:
Originally Posted by Malefoda View Post
Again, the real guard angel being Ray, check his website, all is explained.
Oh, thank you
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!
  Reply With Quote
Old 26th August 2009, 07:06 PM   #12980
6h5c is offline 6h5c  Netherlands
One Seriously Addicted to Audio and Electronics
diyAudio Member
 
6h5c's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Heerhugowaard
Quote:
Originally Posted by Chivvyp View Post
Hi Lee,

Yes, tried a couple and both the same. The odd thing is that it's working fine without the cap. Only get the voltage drop when I add it in. Take it out and the voltage is -5 again. It's driving me mad

Regards

Pete
Pete,

I could be the negative version needs more or less capacity at the output. Sometimes they oscillate. Also the minimum load is 10mA, if you use 120R for the resistor from the OUT to ADJ pin, you already have that covered. Watch the polarity of the caps, plus is to GND with the negative version and the pinning is also different. Maybe superfluous info, but you never know...

Ray
__________________
Gonna buy my little girl a pink soldering-iron
The new DOS-CFP board is out!

Last edited by 6h5c; 26th August 2009 at 07:08 PM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:19 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2