diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Digital Source (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/)
-   -   Audio Alchemy DDE v3.0 schematic (http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/38853-audio-alchemy-dde-v3-0-schematic.html)

Flying_Scotsman 2nd August 2004 06:26 PM

Audio Alchemy DDE v3.0 schematic
 
Hi all.

Does anyone have the schematic for the AA DDE v3.0?

I've had mine for a few years now but it's RHS channel has died on me. I'm sure the problem is somewhere in the analogue output stage since the 'D14' LED isn't lit.... but it's a multi-layer board and very tricky to trace.

PS Since Audio Alchemy is out of business, I tried contacting Dusty Vawter but to no avail :(

Any help would be gratefully received.
thanks!

carlosfm 2nd August 2004 07:57 PM

AA v3.0 owner and specialist comes to the rescue
 
Hi!
I don't know if it would be appropiate to post that schematic here, I like to respect copyrights...
Anyway, AA has hit the dust long time ago.:bawling:
Send me an e-mail, I'll repply with the schematic.;)

BTW, check those OP275 op-amps of the analog PSU, they get VERY hot, specially with the standard unregulated:dead: PSU.
After you solve the problem, you may think of making a regulated PSU, you won't believe the difference in sound quality, and also much cooler running of the dac.
Or, as a cheaper alternative, regulate the standard PSU, I've done it too, I could fit everything inside:eek:, it works well too.
Regulate for +/-8v (digital) and +/- 18v (analog).
:cool:

rickcr42 2nd August 2004 11:10 PM

check the faq section at the Audio asylum ,i think the schematic is there

Flying_Scotsman 13th August 2004 04:52 PM

Hi Guys,

thanks to both of you for your help. Hope I can offer some assistance to either of you some time.

Now, where's my soldering bolt......

cheers, ;)

carlosfm 13th August 2004 06:39 PM

Did you fix the problem?

Flying_Scotsman 21st November 2004 10:19 AM

Hi Carlos,

just to let you know I finally got round to having a look at my DDE (have been v busy for a few months but really started to miss listening to my CD's properly!).

I haven't quite fixed the problem yet, but I've found that there is no -15VAR at pin 4 of the OP176GP - it's not a PSU issue either (it checks out OK but I see what you mean about it being unregulated - it kicks out almost +/-20V (supposed to be +/-18V?) with about 0.5V difference between + and - ) :(

Anyhow, thanks to you guys on diyAudio I'm at least making progress.


Hey, assuming I get it working again can you direct me to any posts discussing upgrades of the PSU or other tweaks?

thanks again!

audioalt 14th March 2013 10:26 PM

Hi,

Does anyone have a schematic for Audio Alchemy DDE v3 ?

Would really appreciate it.

Thanks
Al

stephensank 15th March 2013 05:18 AM

PM me with your email & I'll send it to you.

douga409 14th July 2014 09:36 PM

schematic for Audio Alchemy DDE v3
 
Do you still have a copy of the schematic for Audio Alchemy DDE v3? Also, does anyone know where I could get a hold of the chip and how to install notes for the remote chip for these units?

Thanks in advance

Doug


All times are GMT. The time now is 11:05 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2