another Onkyo Integra DX-7500 Question - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th August 2013, 01:34 AM   #1
slownlo is offline slownlo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Windsor Mill, MD
Default another Onkyo Integra DX-7500 Question

Found a DX-7500 in a yard sale today. Paid $5 for it...
Cosmetically its in very good shape...I see ones like it selling for $300 elsewhere.
Plugged it in expecting issues...and there are some.
Transport needs lubing,...it doesn't open or close all the way without a little help... easy enough.

My question is around a clicking (relay?) sound coming from the mainboard and a Diode that goes off/on in response to the clicking. There are 2 of them on the MB (D104 & D106), and its the left one (D104) that goes off/on in time with the (what I will call a relay sound) relay click sound... In looking at the service manual, these diodes (FCNE-S-001G) are part of a Photo-Coupler circuit. I also notice that when the diode is lit, the CD is assumed being read (track counter is moving), with the click sound, the diode goes out and the track counter stops.

I'm trying to save myself some trouble shooting if anyone else has had this happen and know what the offending component(s) is/are. Is it an issue with Q124 (TLP5212GB) or the diode itself?....or something else?

I've attached some pics for reference. any help is appreciated!
Attached Images
File Type: jpg Pic 1.jpg (811.9 KB, 59 views)
File Type: jpg Pic 3.jpg (821.2 KB, 56 views)
File Type: jpg Pic 2a.jpg (473.2 KB, 50 views)

Last edited by slownlo; 25th August 2013 at 01:40 AM.
  Reply With Quote
Old 25th August 2013, 02:42 AM   #2
slownlo is offline slownlo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Windsor Mill, MD
The noise is actually coming from the 2 x relays on the power supply board. They are going on/off at random for some reason...
  Reply With Quote
Old 4th November 2013, 01:16 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
Default onkyo 6570

hi

I have the same issue.
did you find the problem? could it be the servo or the diode laser?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
onkyo grand Integra DX 6990 CD player ribosome Digital Source 1 8th January 2013 02:58 AM
Onkyo Integra DX-C730 issues jrgoswick Digital Source 0 19th July 2010 07:16 PM
transport CD Player ONKYO DX-6850 Integra folk Digital Source 0 26th September 2009 04:21 PM
Searching for Onkyo Integra DX-6550 internal view sonic_impact Digital Source 2 11th February 2008 09:56 PM
Onkyo DX-7500 Schematic culcanmar Digital Source 1 22nd February 2003 03:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:44 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2