CM6631 usb audio interface .... any good ? - Page 35 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th May 2013, 05:37 PM   #341
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Gothenburg
Quote:
Originally Posted by wklie View Post
DC 5V
Thank you. However, it do not work with external power supply either. This makes me very confused. I just cant figure out what thr problem is. It works without any problem at all with the externa power supply under Windows. I guess this means it is a MAC OSX problem. I have mostly used Windows over the years. Ironic. All my friends using Apple tells me everything works so easy with the MAC.
  Reply With Quote
Old 15th May 2013, 05:44 PM   #342
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Earbound View Post
All my friends using Apple tells me everything works so easy with the MAC.
Yeah, IF all your hardware has that little fruit symbol on their cases... Anything else - not so easy anymore. I'm writing this on my macbook wich I frequently use alongside as my linux desktop machine. I even use windows sometimes but ONLY to play computer games nowadays. All OS:es have their goods and bads but the only system I actually like is linux (win XP was fantastic, and in a way still is but there is no future in that...).
  Reply With Quote
Old 16th May 2013, 06:07 AM   #343
Peterma is offline Peterma  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Default cm6631A SPDIF Input

Hi just a question about the cm6631a pin outs 39 Ground and 40 xspdifi_0 could i wire this for rca SPDIF? as well as usb input, it would be good at the times you wanted to connect non_ usb devices.
  Reply With Quote
Old 16th May 2013, 11:47 AM   #344
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Gothenburg
Well, it was not my intention to start an Windows vs OSX discussion. I just would like to know why my CM6631A donīt work with my MAC mini. Apple did some changes to the audio-system with Lion and Mountain lion I think. Integer mode was not possible for example. Do the CM6631A work for you out there using Mountain Lion?

I can also mention, that to begin with everything worked great with Windows 7, but now there from time to time is a very bright, sharp distorted sound in the higher frequencies. It continues for about 10 to 15 seconds, then it disappear, but comes back after a while. I have tried WASPI and ASIO4ALL, but it makes no difference.

Last edited by Earbound; 16th May 2013 at 11:54 AM.
  Reply With Quote
Old 16th May 2013, 02:48 PM   #345
wklie is offline wklie  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Earbound View Post
I can also mention, that to begin with everything worked great with Windows 7, but now there from time to time is a very bright, sharp distorted sound in the higher frequencies. It continues for about 10 to 15 seconds, then it disappear, but comes back after a while. I have tried WASPI and ASIO4ALL, but it makes no difference.
1. Use DPC Latency Checker to find out which driver is slowing down your Windows 7.

2. Increase buffers.
  Reply With Quote
Old 16th May 2013, 10:27 PM   #346
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Gothenburg
Quote:
Originally Posted by wklie View Post
1. Use DPC Latency Checker to find out which driver is slowing down your Windows 7.

2. Increase buffers.
Tried DPC latency checker but it says there is no problem. And increasing the buffer didnīt help either. I wonder if it could be a hardware problem, ie if my CM6631A is broken. I wrote to HiFiWow, but no answer from them.
  Reply With Quote
Old 17th May 2013, 12:13 PM   #347
wklie is offline wklie  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Earbound View Post
Tried DPC latency checker but it says there is no problem. And increasing the buffer didnīt help either. I wonder if it could be a hardware problem, ie if my CM6631A is broken. I wrote to HiFiWow, but no answer from them.
Try a different USB port, preferably one at the back of the PC, and USB 2.0 instead of 3.0. Also try another, preferably shorter, shielded USB cable with a magnet ring. Make sure all non-essential tasks are closed, leaving foobar as the only program running. Also disable anti-virus.
  Reply With Quote
Old 18th May 2013, 08:20 PM   #348
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Curious what everyone thinks the 'ideal' CM6631A based board should support. Clocks/regulators/isolation/Toslink/SPDIF etc.

George
  Reply With Quote
Old 24th May 2013, 08:22 AM   #349
mudlark is offline mudlark  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Default 6631 optical output

Hi, I have a board which has it's own 12 volt supply, but seems to need the sub connected.

I have tried the device with windows 7 and it works, but only if the device is plugged in before booting.

On my linux machine the optical port flashes a couple of times but then goes out.

Sometimes it starts OK with the usb connected to a powered usb hub, but when I disconnect the hub the optical output stops.

Does anyone have any ideas, such as a USB2 y cable?
Cheers,

Mike.
  Reply With Quote
Old 25th May 2013, 05:25 PM   #350
f2a is offline f2a  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Franconia Bavaria
Hello everyone , i have the same board like the one at Post #12 .With the original FW the RCA and I2s output works but in I2s i hear only the left side in all resulutions. I tried the circuit from post #6 Left-justified I2S to Philips I2S Converter , i hear now on the left and right side with much noise ... My DAC use in original a PCM2706 with Philips I2s output . The DAC accept max 24Bit/174MHz . In 16Bit/44.1Mhz to 32Bit/192kHz is no change . Has anybody a idea ? I'm a little Rookey in electronics, but i can built everything ;-) Can anybody say me why the I2s output from the CM6631 is different like the one from the PCM2706 then i use the same resulution (16/44.1) ? Is I2s not the same? Thank you for a Little help and sorry for My BAD english :-) Have a nice day :-)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Audio Interface oodi Digital Source 6 30th December 2011 07:59 PM
usb audio interface david12 Equipment & Tools 14 10th October 2010 02:58 AM
Recommendation on good USB-SPDIF interface? kop89 Digital Source 13 2nd August 2008 07:51 AM
Cheap Audio Interface (USB?) to PC agm2003 Instruments and Amps 11 16th September 2007 07:48 AM
USB Interface Perfect?- Computer Audio fmak Digital Source 3 4th December 2004 10:24 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:01 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Đ1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2