Need an opinion on very cheap DAC MUSE CS8416 + CS4344 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th August 2012, 12:30 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
Default Need an opinion on very cheap DAC MUSE CS8416 + CS4344

Hi all
I had once a DAC with the CS8416 + CS4344 chips
and liked it very much .

I noticed this very cheap dac 22$ including Power supply and shipment
Find MUSE CS8416 + CS4344 Audio Converter DAC 24Bit/192Khz B on eBay Global Buying, with worldwide deals on items in all your top categories

i see that he does not has electrolit capacitors . maybe an SMD CAPS .
do you think i can give an a try to this dac ? or maybe there is no way that it will play well ?

thanks have a nice day
Attached Images
File Type: jpg 66.jpg (54.1 KB, 229 views)
  Reply With Quote
Old 7th August 2012, 12:40 PM   #2
diyAudio Moderator Emeritus
 
jean-paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Germany
CS8416 -> avoid it.
__________________
It's only audio. Official member of the Norske Brillegeit Gang.
  Reply With Quote
Old 20th September 2012, 12:57 PM   #3
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
I saw this thread only now. I bought the DAC. It doesn't work !

After connecting it up it worked for about 15 seconds and then the sound started tearing up. Sometimes if I fiddled with the power socket and lifted up the unit the sound would clear up for some time. Then again it would start getting a scratchy sound and keep increasing till you couldn't listen to it. I checked the soldering on the psu socket but it was OK. I even reflowed the solder on it. When the music stops the scratchy noise continues and then just before the music starts again the noise stops. After a few seconds it starts off again.
I have not yet scoped the board , but anyone have any idea what the problem could be ? During the moments it played clearly it seemed to be good sounding!
I thought that it might have a chip smps on board which was flaky. With no digital input connected you get a loud hiss from the analog output.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 20th September 2012, 01:24 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
sorry to hear that , i think you should send it back to the seller for warranty
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
simple DAC with CS8416 rosyiis Digital Source 7 31st October 2013 01:52 PM
The $20 I2S CS4344 DAC!! Zero Cool Digital Source 4 29th May 2013 03:45 AM
CS8416+CS4398 DAC Kit Support USB + coaxial DAC Board bleachershane Digital Line Level 3 25th March 2012 01:03 AM
Muse USB DAC - Any experiences matherp PC Based 1 11th December 2009 10:08 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:35 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2