XMOS-based Asynchronous USB to I2S interface - Page 110 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th September 2012, 04:21 AM   #1091
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
the ones in the pic are panasonic PPS ECHU series
  Reply With Quote
Old 4th September 2012, 12:25 PM   #1092
wlowes is offline wlowes  Canada
diyAudio Member
 
wlowes's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto
Blog Entries: 9
Thanks qusp.

Also thanks to Reylands for supplying clear circuit diagram of Grundig mod. Just route clock signal from L5 instead of WS.
Attached Images
File Type: jpg DEM-WL.jpg (258.0 KB, 567 views)
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 05:57 PM   #1093
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2011
For sure theres someone whos using WaveIo with Linux right?
I have latest Ubuntu 12.04 with3.2 kernel(?) but I got no sound. I have no idea what to do, which command to type etc. For me Linux is very new system and I know nothing. Maybe someone could help me with it please? Could be on PM
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 06:06 PM   #1094
MrSlim is offline MrSlim  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ottawa, Ontario
Blog Entries: 2
The ALSA sound system may be muted.. There seems to be a "bug/feature" that its always muted on start up. Run alsamixer, and check the volume level. This Thread may help you [SOLVED] ALSA always on mute after startup - Ubuntu Forums

Also, check in your sound settings and confirm that the correct output device is selected..
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 06:14 PM   #1095
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2011
I dont know how to run alsamixer and type other commands on console. I tried searching solution on website but doesnt work.
There is Luckit USB Audio found on sound settings - I tried both settings and no sound. i also have set sound at 100% and there is no visible mute in system.
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 06:27 PM   #1096
wlowes is offline wlowes  Canada
diyAudio Member
 
wlowes's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto
Blog Entries: 9
I believe its:
First run "alsamixer" to unmute and adjust the volume for all the channels you want and then run "alsactl store" to save these settings (in /etc//etc/asound.state). "alsactl restore" is used at system startup to restore your settings.

If I recall, mute is toggled in alsamixer in each channel with the M key. We all went through it the first time using WaveIO on Linux. Google around, you will find screen shots.
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 06:30 PM   #1097
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2011
hmmm, when I typed alsamixer its says: cannot open mixer no such file or catalogue...

kuba@ubuntu:~$ alsamixer
cannot open mixer: Nie ma takiego pliku ani katalogu
  Reply With Quote
Old 5th September 2012, 06:35 PM   #1098
MrSlim is offline MrSlim  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ottawa, Ontario
Blog Entries: 2
Quote:
Originally Posted by zibra View Post
hmmm, when I typed alsamixer its says: cannot open mixer no such file or catalogue...

kuba@ubuntu:~$ alsamixer
cannot open mixer: Nie ma takiego pliku ani katalogu
You have to run it as root ( sudo alsamixer)
  Reply With Quote
Old 6th September 2012, 11:08 AM   #1099
diyAudio Member
 
soundcheck's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: D
You don't have to be root to run alsamixer.

You need to install alsa-utils.

Afaik alsamixer/amixer are not installed by default on Ubuntu. (You shouldn't need those)

So run:

sudo apt-get -y install alsa-utils

and then

alsamixer



What you could do first, run

cat /proc/asound/cards

or

aplay -l


with those commands, you can see if the card is recognized at all.

Wave-IO should work under Ubuntu, because it's working also on an SB Touch - which also runs a Alsa.

Good luck.

Last edited by soundcheck; 6th September 2012 at 11:13 AM.
  Reply With Quote
Old 6th September 2012, 02:26 PM   #1100
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2011
I installed fresh version of Linux Mint13 on formatted SSD drive. It works instantly and I have sound, BUT I still have no Alsamixer.
I typed that command above and received info that I got alsa utils in newest version, but after typing alsamixer there is no such file???

kuba@Kuba ~ $ sudo apt-get -y install alsa-utils
[sudo] password for kuba:
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
alsa-utils jest już w najnowszej wersji.
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 16 nieaktualizowanych.
kuba@Kuba ~ $ alsamixer
cannot open mixer: No such file or directory
kuba@Kuba ~ $

Im just afraid that I dont have bit perfect system as I heard that Pulseaudio is something bad like virus for normal purposes Anyone had such problem with nonexisting alsamixer at fresh installed system?
Maybe its a little OT but I think there could be many users who could have some problem after changing to Linux.

Last edited by zibra; 6th September 2012 at 02:31 PM.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
exaU2I - Multi-Channel Asynchronous USB to I2S Interface exa065 exaDevices 1357 3rd March 2014 08:51 PM
Introducing miniStreamer: Native 24/96 USB to I2S / SPDIF interface minidsp miniDSP 39 5th January 2014 11:00 PM
Ultimate USB to I2S interface sampler Digital Source 206 30th January 2012 03:45 PM
Is it possible to develop a ASIO driver for PCM2900 based USB Audio interface? cxhawk Digital Source 7 3rd December 2010 02:30 PM
interface I2S with USB mermoz Digital Source 0 21st February 2003 10:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:06 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2