DAC 2496 (AK4393) DAC KIT With CS8416+AK4393+5532 - Page 69 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Digital Source

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th September 2011, 10:29 PM   #681
F1 FAN is offline F1 FAN  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Quote:
Originally Posted by Sergelisses View Post
Hello Evybody,

I have received a DAC kit today and there is a problem the green LED audio is flashing .
The Spdif input is connected to the Digital output of a CD drive ....
I hope and i suppose that the Digital output signal is not correct !!!!

Have you met such a problem ?

Thanks for your advices

Serge
If it's a standard redbook CD transport(not DVD)it should be outputting the correct PCM data.Maybe try a different cable and or transport.
  Reply With Quote
Old 18th September 2011, 02:09 PM   #682
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Near PARIS
The problem :
The " No Audio" is flashing , comes from the CD drive .
It seems that sometimes the CD drive is not correctly " initialised " when it is switched on...
Serge
  Reply With Quote
Old 18th September 2011, 07:01 PM   #683
F1 FAN is offline F1 FAN  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Quote:
Originally Posted by Sergelisses View Post
The problem :
The " No Audio" is flashing , comes from the CD drive .
It seems that sometimes the CD drive is not correctly " initialised " when it is switched on...
Serge
Thats why I suggested trying another transport,or did you and confirm it was the problem?
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 07:55 AM   #684
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Sergelisses,
i had the same trouble with the assembled version + scratching in music when led-flashing!!! even the mains transformer was his own! he tried to swing this way as well! after some boxing-mails finally he sent a new one winch works even well with dvd/ blueray.
good luck!
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 09:23 AM   #685
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Near PARIS
Quote:
Originally Posted by Nosian View Post
Sergelisses,
i had the same trouble with the assembled version + scratching in music when led-flashing!!! even the mains transformer was his own! he tried to swing this way as well! after some boxing-mails finally he sent a new one winch works even well with dvd/ blueray.
good luck!
Thank you for your advices .
I am going to check with two others CD Drive .

Serge
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 04:49 PM   #686
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Near PARIS
I tried with two others CD drive ans it's the same problem!!!
Very often when i power on the DAC and the CD Drive the No Audio led is flashing ....

Bad news .

Serge
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 04:56 PM   #687
MrSlim is offline MrSlim  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ottawa, Ontario
Blog Entries: 2
Did you buy a prebuilt board? If so, push the vendor for a replacement..
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 05:00 PM   #688
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Near PARIS
Quote:
Originally Posted by MrSlim View Post
Did you buy a prebuilt board? If so, push the vendor for a replacement..
Yes it's an assembled and tested DAC !!!
I just sent an email to the vendor and i wait his answer .

Serge
  Reply With Quote
Old 19th September 2011, 10:38 PM   #689
Peterma is offline Peterma  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Hi and thanks for the BOM, just a quick question I am trying to get the Evox-refa 100nf 50v smr caps you suggested but cant get any so is there any other cap you would recommend instead?
  Reply With Quote
Old 20th September 2011, 04:51 AM   #690
erin is offline erin  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: http://www.makeitpossible.com/
Quote:
Originally Posted by Peterma View Post
Hi and thanks for the BOM, just a quick question I am trying to get the Evox-refa 100nf 50v smr caps you suggested but cant get any so is there any other cap you would recommend instead?
You could try the Panasonic PPS capacitors......

Panasonic ECHS 0.1uF 100V PPS Film Capacitor - Lot of 5 | eBay
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AK4393 burn... CIMONE Digital Line Level 5 24th June 2011 02:12 PM
AK4393 to CS4223? CIMONE Digital Line Level 0 13th December 2009 02:30 PM
AK4393 Serial Configuration Problem Aoxomox Digital Line Level 0 20th March 2009 05:25 PM
AK4393, CS8413 and CS8414 Data Sheets Blue_Max Digital Source 0 23rd December 2004 01:37 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:13 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2